Stolt Pernille Weiss: EU-Parlamentet vedtager holdning til fremtidig lægemiddellov

EU-Parlamentet har vedtaget sin holdning til en reform af EU’s lægemiddellov, som danske Pernille Weiss (K) har været hovedforhandler på. Men en færdig aftale har stadig lange udsigter, da EU-Rådet tidligst vil være klar til at indlede forhandlinger i slutningen af året, oplyser Indenrigs- og Sundhedsministeriet.

Annonce

Novo-direktør en del af Nationalbankens repræsentantskab

Lars Fruergaard Jørgensen, administrerende direktør i Novo Nordisk, er fra 1. april indtrådt i Nationalbankens repræsentantskab. Det skriver Altinget.

Repræsentantskabet er den øverste besluttende myndighed i Nationalbanken. Det består af 25 medlemmer, som bliver valgt for en femårig periode. Medlemmerne kan højst genvælges to gange. 

Kilde: Altinget

Det Etiske Råd anbefaler at drøfte programmet for fosterdiagnostisk

Det Etiske Råd har udgivet nye anbefalinger til fosterdiagnostisk. Rådet mener, at ‘der er brug for, at vi som samfund tager en drøftelse’ af programmet for fosterdiagnostisk.

Det skriver rådet i en nyhed. Rådet opfordrer til, at der bliver diskuteret, om det er ‘de rigtige sygdomme og egenskaber’, der bliver undersøgt for.

Kilde: Det Etiske Råd

Pfizer viser positive resultater for RSV-vaccine hos voksne i risiko

Pfizer har offentliggjort resultater fra et forsøg, som har testet selskabets vaccine mod RSV hos voksne, der er i alderen 18 til 59 år og er i særlig risiko f.eks. på grund af astma og diabetes. Det skriver Reuters. 

Vaccinen Abrysvo er allerede godkendt til voksne fra 60 år og op samt gravide for at beskytte nyfødte mod luftvejsinfektionen. Pfizer har nu planer om at få udvidet godkendelsen af vaccinen til også at inkludere aldersgruppen 18-59 år.

Kilde: Reuters

EU-Parlamentet godkender nye regler for spildevand

EU-Parlamentet har formelt godkendt en aftale for spildevand, som bl.a. indfører et ‘udvidet producentansvar’. Det betyder, at medicinalproducenter skal være med til at betale for at rense spildevand i EU for den forurening, som deres produkter forårsager. 

Det skriver parlamentet i en nyhed. Dermed mangler EU-Rådet blot formelt at godkende aftalen, for at den kan træde i kraft. Det var i slutningen af januar, at parlamentet og rådet nåede til enighed aftalen.

Kilde: EU-Parlamentet

Annonce

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job