Annonce

Ny professor forsker i brug og virkning af lægemidler

Henrik Støvring er ny professor i statistik og farmakometri på Aarhus Universitets Institut for Biomedicin. Han undersøger bl.a. hvordan diverse lægemidler bruges af og virker på forskellige patientgrupper.

Operation kombinerer kejsersnit og kræftkirurgi

Fire kvinder har fået udført en to-i-en-operation på et hospital i London i Storbritannien. Samtidig med at de fødte ved kejsersnit, fik kvinderne også en forebyggende operation for at nedsætte deres risiko for livmoderhalskræft.

Det skriver det britiske medie BBC. Resultaterne er publiceret i tidsskriftet Obstetrics and Gynecology. Den ene af kvinderne har et gen, som øger risikoen for at udvikle livmoderhalskræft, og derfor valgte hun at få operationen.

Kilde: BBC

Bristol Myers Squibb opkøber kræftbehandling fra Orum

Den amerikanske medicinalvirksomhed Bristol Myers Squibb (BMS) har opkøbt en kræftbehandling fra Orum Therapeutics. 

Handlen indebærer blandt andet en forudbetaling på 100 mio. dollars svarende til omkring 698 mio. danske kr. samt ‘milepælsbetalinger’. Det er en behandling af en særlig type af blodkræft, som Bristol Myers Squibb har købt. 

Kilde: FirstWord Pharma

Teknologi hjælper patient med Parkinsons til at gå igen

En fransk mand med Parkinsons har fået indopereret et device, som hjælper ham med at gå igen. Marc Gauthier er den første patient, som har fået det nye device. 

Devicet hjælper Marc Gauthier med at gå, som han ville have gjort, hvis han ikke led af den neurodegenerative sygdom. Der er planlagt kliniske test med seks nye patienter næste år. Resultaterne er publiceret i tidsskriftet Nature Medicine.

Kilde: Reuters

Annonce

Største behandlingsstudie til dato om primær plasmacelle leukæmi: Fremskridt, men fortsat behov for bedre behandlinger

Forskere har lavet det til dato største behandlingsforsøg med patienter med primær plasmacelle leukæmi for at finde ud af, hvordan man behandler denne sjældne patientgruppe bedst. Vi har vist, at vi kan samle patienter nok til at lave et relevant forsøg, men vi kan også se, at vi fortsat har behov for bedre behandlinger til disse sjældne patienter, siger forsker.