resistens
SSI-forsker om antibiotika-rapport: »Forbruget af kombinationspenicillinerne er steget drastisk«
Hospitalerne bruger mere og mere antibiotika, mens forbruget er dalende i almen praksis. Det viser en ny rapport fra Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstitut. Den viser, at der er behov for at begrænse forbruget af kombinationspenicillin, lyder det fra en af forskerne bag.
forskning
Ny professor forsker i brug og virkning af lægemidler
Henrik Støvring er ny professor i statistik og farmakometri på Aarhus Universitets Institut for Biomedicin. Han undersøger bl.a. hvordan diverse lægemidler bruges af og virker på forskellige patientgrupper.
Så er der åbent for indstillinger til Health Tech Implementation Award
Health Tech Hub Copenhagen har åbnet for indstillinger til sin årlige pris, der hylder en ‘succesfuld implementering af innovativ sundhedsteknologi’.
Health Tech Implementation Award bliver uddelt i maj næste år som en del af Copenhagen Health Tech Summit 2024. Det er tredje gang, at prisen også kaldet the Hermit Award vil blive uddelt.
Kilde: Health Tech Hub Copenhagen
Operation kombinerer kejsersnit og kræftkirurgi
Fire kvinder har fået udført en to-i-en-operation på et hospital i London i Storbritannien. Samtidig med at de fødte ved kejsersnit, fik kvinderne også en forebyggende operation for at nedsætte deres risiko for livmoderhalskræft.
Det skriver det britiske medie BBC. Resultaterne er publiceret i tidsskriftet Obstetrics and Gynecology. Den ene af kvinderne har et gen, som øger risikoen for at udvikle livmoderhalskræft, og derfor valgte hun at få operationen.
Kilde: BBC
Bristol Myers Squibb opkøber kræftbehandling fra Orum
Den amerikanske medicinalvirksomhed Bristol Myers Squibb (BMS) har opkøbt en kræftbehandling fra Orum Therapeutics.
Handlen indebærer blandt andet en forudbetaling på 100 mio. dollars svarende til omkring 698 mio. danske kr. samt ‘milepælsbetalinger’. Det er en behandling af en særlig type af blodkræft, som Bristol Myers Squibb har købt.
Kilde: FirstWord Pharma
Teknologi hjælper patient med Parkinsons til at gå igen
En fransk mand med Parkinsons har fået indopereret et device, som hjælper ham med at gå igen. Marc Gauthier er den første patient, som har fået det nye device.
Devicet hjælper Marc Gauthier med at gå, som han ville have gjort, hvis han ikke led af den neurodegenerative sygdom. Der er planlagt kliniske test med seks nye patienter næste år. Resultaterne er publiceret i tidsskriftet Nature Medicine.
Kilde: Reuters
hæmatologi
Største behandlingsstudie til dato om primær plasmacelle leukæmi: Fremskridt, men fortsat behov for bedre behandlinger
Forskere har lavet det til dato største behandlingsforsøg med patienter med primær plasmacelle leukæmi for at finde ud af, hvordan man behandler denne sjældne patientgruppe bedst. Vi har vist, at vi kan samle patienter nok til at lave et relevant forsøg, men vi kan også se, at vi fortsat har behov for bedre behandlinger til disse sjældne patienter, siger forsker.
- Amgros | Ansøgningsfrist: 02/02/2025
- Københavns Universitet | Ansøgningsfrist: 16/02/2025
Her kan du administrere dine tilmeldinger til vores nyhedsbreve.
Dagens Pharma
E-mail: info@dagenspharma.dk
Tlf. 3332 4400
Adresse: Møntergade 19, 1140 København K
Ansv. chefredaktør: Jesper Bernstorf Jensen