Pfizer er med i offentligt-privat forskningsprojekt, der skal opspore sårbare kræftpatienter tidligere

Pfizer, Kræftafdelingen ved Sjællands Universitetshospital og softwarefirmaet Daman er gået sammen i nyt offentligt-privat forskningsprojekt, der skal finde løsninger til at reducere uligheden i behandling for urologisk kræft i Region Sjælland. Sårbarhed kommer i mange former, og det skal være sådan, at alle har de samme muligheder for at komme godt gennem et kræftforløb, siger kræftforsker og professor Susanne Dalton.

Annonce

Reform af EU’s lægemiddelregulering: Hvor peger pilen hen?

Flere dele af lægemiddelinnovationens økosystem skal dyrkes, den sociale kontrakt mellem lægemiddelindustri og samfund genforhandles og medlemsstaterne skal med lidt hjælp fra EU-Kommissionen stå skulder ved skulder for at forhandle priser og tilskud. Et overraskende enigt EU-Parlament sendte et revideret forslag til EU’s lægemiddellovgivning videre til næste fase. Hvad siger det om fremtiden for pharma i EU?

EMA anbefaler otte nye lægemidler

På et møde i april har Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) besluttet at anbefale, at otte nye lægemidler bliver godkendt. Det skriver EMA i en nyhed.

EMA har bl.a. anbefalet lægemidler til alt fra såkaldt resistent hypertension til overaktiv blæresyndrom og plaque psoriasis. Agenturet anbefalede desuden, at indikationerne for seks typer medicin, som allerede er godkendt i EU, bliver udvidet.

Kilde: Det Europæiske Lægemiddelagentur

Pfizer får grønt lys fra FDA til genterapi til blødersygdom

Den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed, FDA, har godkendt en genterapi fra medicinalvirksomheden Pfizer. Det skriver Fierce Pharma.

Genterapien Beqvez behandler voksne personer med den arvelige blødersygdom hæmofili B. Behandlingen er ifølge Fierce Pharma blandt nogle af de dyreste i verden. Pfizer har sat prisen per dosis til 3,5 mio. dollars svarende til cirka 24,3 mio. kr.

Kilde: Fierce Pharma

Alliance for kritisk medicin lanceret med nordisk partner

EU-Kommissionen har lanceret en alliance for kritisk medicin. Alliancen skal samle alt fra nationale myndigheder, industri til sundhedsorganisationer, skriver kommissionen i en nyhed.

Nordisk Lægemiddelforum har bl.a. fået en plads i alliancen, skriver Amgros. Alliancen blev lanceret sammen med det belgiske formandskab på et uformelt møde med de europæiske sundhedsministre.

Kilde: EU-Kommissionen

Lægemiddelberedskab bliver forlænget til og med sommeren

Der er fortsat problemer med forsyninger af kritisk medicin herhjemme. Derfor er den delvise aktivering af det statslige lægemiddelberedskab blevet forlænget til og med 31. august 2024. Det skriver Lægemiddelstyrelsen.

Det er indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V), som har forlænget aktiveringen af lægemiddelberedskabet på baggrund af en indstilling fra Lægemiddelstyrelsen.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Annonce

Flere job