På tide at disinvestere i to doser HPV-vaccine i børnevaccinationsprogrammet?

I den aktuelle HPV-case kunne de ressourcer, som frigøres ved at disinvestere i to doser til fordel for én dosis, omdirigeres til at styrke HPV-børnevaccinationsprogrammet yderligere for eksempel ved at øge vaccinationsdækningen til det optimale (anbefalede) niveau på 90 pct. per fødselsår, skriver sundhedsøkonom Liv Nymark.

Annonce

Tyske Bayer varsler fyringer i ledelsen til næste år

Den tyske medicinalvirksomhed Bayer varsler, at der vil komme en ‘signifikant reduktion’ i selskabets medarbejdere i slutningen af næste år. Det skriver FirstWord Pharma.

Udmeldingen kommer fra selskabets nye CEO Bill Anderson. Han vil blandt andet rydde ud i Bayers ledelse. Der er i øjeblikket 12 ledelseslag mellem CEO’en og forbrugerne.

Kilde: FirstWord Pharma

Flere nyfødte har syfilis ved fødslen i USA

Der er et stigende antal børn, som bliver født med kønssygdommen syfilis, i USA. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Antallet er mere end tidoblet det seneste årti. Det viser en rapport fra det amerikanske center for sygdomskontrol og -forebyggelse, CDC. Sidste år blev 3761 børn født med sygdommen. Det er det højeste antal i mere end 30 år.

Kilde: Reuters

Forskere arbejder på priktest til at opdage tilbagefald af kræft

Et hold af forskere er i gang med at udvikle en finger-priktest til at opdage kræfttumorer i hjernen. Det skriver det britiske medie The Guardian.

Tilbagefald af kræft i hjernen er et stort problem, og det er svært at opdage tidligt. Priktesten skal hjælpe med at opdage, hvis kræften er kommet tilbage så tidligt som muligt. Den vil være i stand til at påvise bestemte typer molekyler i blodet, som er til stede, når der er en tumor.

Kilde: The Guardian

Amazon udvider med sundhedsfordele til Prime-medlemmer

Den globale konglomerat Amazon udvider sin tilstedeværelse i den amerikanske sundhedsindustri og vil begynde at tilbyde sundhedsydelser til medlemmer af Prime.

Det skriver mediet Financial Times. Prime-medlemmer i USA vil få mulighed for at købe adgang til ydelser hos den amerikanske virksomhed One Medical, der tilbyder on-demand virtuelle sundhedsydelser. Det var sidste år, at Amazon opkøbte One Medical.

Kilde: Financial Times

Annonce