Annonce

Prisen for nye lægemidler steg 35 pct. i USA sidste år

Nye lægemidler, som kom på markedet i USA i 2023, var 35 pct. dyrere sammenlignet med året før. Det viser en analyse, som nyhedsbureauet Reuters har udarbejdet.

Analysen viser, at medianprisen for et års behandling lå på 300.000 dollars svarende til omkring to mio. danske kroner. Reuters har undersøgt 47 lægemidler, som kom på markedet sidste år.

Kilde: Reuters

Studier: Opdaterede coronavacciner beskytter bedst

Flere studier har undersøgt effekten af opdaterede coronavacciner, herunder også forskere fra Danmark. De viser, at vacciner, som er opdateret og målrettet mod nye varianter, giver en bedre beskyttelse end de vacciner, som ikke er opdaterede.

Det skriver Lægemiddelstyrelsen, som henviser til Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA), der har evalueret studierne. Studierne er ‘real world-data’-studier.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Forskere udvikler næsespray til at vaccinere mod luftvejssygdomme

Et hold forskere, som bl.a. er fra Københavns Universitet, har udviklet og testet en næsespray til at vaccinere mod luftvejssygdomme på mus. Det skriver tv2.dk.

Vaccinen aktiverer T-cellerne i næsen. Resultaterne viser, at sprayen er med til at nedsætte risikoen for smitteoverførsel. Forskernes resultater er publiceret i Nature og Frontiers in Immunology.

Kilde: tv2.dk

Forskning: Intensivpatienter ser ud til at sove bedre med alternativt bedøvelsesmiddel

Det alternative bedøvelsesmiddel dexdor ser ud til at give intensivpatienter bedre søvn. Det viser ny forskning, som bl.a. læge og ph.d. Jakob Oxlund, Syddansk Universitet (SDU) og Esbjerg Sygehus, Syddansk Universitetshospital, står bag.

Det skriver SDU. Effekten af dexdor blev undersøgt på 30 intensivpatienter i respirator. De sov 4,5 timer mere i løbet af en 16-timers søvnmåling sammenlignet med patienter på placebo.

Kilde: Syddansk Universitet

Annonce

Er der brug for lovgivning om kønsrepræsentation i kliniske studier?

Vi bør prøve at forstå, hvorfor kønsrepræsentation synes at være et problem på nogle sygdomsområder, men ikke andre. Kan social stigmatisering, præventionskrav, risikovillighed, studiedesigns eller noget helt femte forklare, hvorfor det f.eks. er så svært at få kvinder med i forsøg med psykofarmaka?, skriver Jakob Wested erhvervsposdoc, Lægemiddelstyrelsen og KU.

  • Danmarks Apotekerforening | Ansøgningsfrist: 25/05/2025

Flere job