Medicinrådet har sat barren højt for ny kræftmedicin

Selvom de kliniske data er de samme, afviser Medicinrådet flere nye kræftlægemidler end myndighederne i andre lande. Det virker langt fra overbevisende, at der er så store forskelle på rådets vurderinger sammenlignet med andre lande, skriver Finn Ziegler, direktør i VAPOS Consulting.

Annonce

EMA anbefaler at opdatere vacciner mod ny coronavariant

Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA’s, taskforce EFT anbefaler, at vacciner mod COVID-19 bliver opdateret og målrettet mod den nye variant JN.1. Det skriver EMA i en nyhed. 

Coronavarianten JN.1 er en variant af omikron. JN.1. er i øjeblikket den mest udbredte variant i verden. EFT vurderer, at det vil hjælpe med at ‘bevare vaccinernes effektivitet’ at opdatere til den nye variant.

Kilde: Det Europæiske Lægemiddelagentur

Amerikansk panel anbefaler screening for brystkræft ved 40 år

Kvinder med en gennemsnitlig risiko skal påbegynde screening for brystkræft, når de er 40 år. Det mener det amerikanske, rådgivende panel U.S. Preventive Services Task Force, skriver nyhedsbureauet Reuters. 

Panelet anbefaler, at screeningen skal foregå hvert andet år. Tidligere har panelet anbefalet, at kvinder begynder at blive screenet, når de fylder 50 år. Det er også her, at kvinder i Danmark første gang bliver inviteret til screening.

Kilde: Reuters

SSI mistænker hakket kød for salmonella-udbrud i hele landet

40 personer fra hele landet er blevet smittet med den samme type salmonella. SSI mistænker, at de er blevet smittet gennem hakket kød, som har været solgt i supermarkeder. Det skriver Statens Serum Institut (SSI).

De første rapporter om smitte kom i midten af marts. De smittede er i alderen fra nul til 83 år. SSI er i gang med at undersøge udbruddet sammen med DTU Fødevareinstituttet og Fødevarestyrelsen.

Kilde: Statens Serum Institut

Studie: PFAS øger risiko for død af hjertekarsygdomme

Hvis man bliver udsat for kemikalierne PFAS, så øges sandsynligheden for at dø på grund af hjertekarsygdomme. Det viser et nyt studie fra et hold af forskere, der blandt andet er fra universitetet i Padova i Italien. Det skriver The Guardian. 

PFAS er også kendt som evighedskemikalier, og tidligere forskning har også linket kemikalierne til sygdomme som kræft og medfødte fødselsdefekter. Resultaterne er publiceret i Environmental Health.

Kilde: The Guardian

Annonce