Annonce

FDA godkender biosimilært lægemiddel fra Amgen

Den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed, FDA, har godkendt et nyt lægemiddel fra biotekvirksomheden Amgen til at behandle inflammatoriske sygdomme. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. 

Amgens lægemiddel er en biosimilær version af Johnson & Johnsons behandling til psoriasis, som bliver markedsført under navnet Stelara.

Kilde: Reuters

AstraZeneca ansætter ny medicinsk direktør

AstraZeneca har ansat Mikkel Overgaard som ny medicinsk direktør. Det skriver MedWatch. Mikkel Overgaard kommer fra en stilling som medicinsk direktør hos Merck Danmark.

Mikkel Overgaard er uddannet læge og har arbejdet i sundhedssektoren siden 2004. Han begynder i sin nye stilling 1. november. Den britisk-svenske virksomhed oplever vækst og har planer om at ansætte flere medarbejdere frem mod næste år.

Kilde: Medwatch

Studie: Personer med kort uddannelse dør oftere af rygning og alkohol

Der er forskel på, hvad personer dør af afhængigt af deres uddannelsesniveau. Det viser et nyt studie fra Statens Institut for Folkesundhed ved Syddansk Universitet (SDU).

Personer med en kort uddannelse dør i højere grad af rygning og alkohol, end personer som har en længere uddannelse, skriver SDU i en nyhed. Det er med til at forklare en stor del af uligheden i dødelighed, lyder det. Studiet er publiceret i Journal of Epidemiology and Community Health.

Kilde: Syddansk Universitet

AstraZeneca vil investere millioner i fransk virksomhed

Den britisk-svenske virksomhed AstraZeneca har planer om at investere i det franske biotekselskab Cellectics. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

AstraZeneca vil investere 245 mio. dollars svarende til omkring 1,7 mia. danske kroner. Det sker for at sætte skub i udviklingen af behandlinger inden for onkologi, immunologi og sjældne sygdomme.

Kilde: Reuters

Annonce