Annonce

AbbVie opkøber Cerevel i milliardhandel

Den amerikanske medicinalvirksomhed AbbVie meldte ud onsdag, at selskabet har indgået en aftale om at opkøbe virksomheden Cerevel Therapeutics. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

AbbVie opkøber Cerevel, som udvikler lægemidler til neurologiske sygdomme, for 8,7 mia. dollars svarende til godt 60,1 mia. kr. Det sker kun kort tid efter, at AbbVie har opkøbt selskabet ImmunoGen, der udvikler lægemidler til at behandle kræft.

Kilde: Reuters

Lundbeck indgår samarbejde med italienske Axxam

Den danske medicinalvirksomhed Lundbeck har indgået et nyt samarbejde med det italienske selskab Axxam. Det skriver Axxam i en pressemeddelelse.

De to virksomheder skal samarbejde om at finde og udvikle såkaldte lægemiddelopdagelsesprogrammer, som skal være på et tidligt stadie og fokuseret på centralnervesystemet (CNS). Det er ikke det første samarbejde, de to virksomheder har indgået. De har også et samarbejde om analyseudvikling og High-Throughput Screening.

Kilde: Axxam

Sanofi vil fokusere på 12 lægemiddelkandidater

Franske Sanofi vil fokusere på 12 lægemiddelkandidater i sin pipeline. Det har virksomheden meldt ud torsdag, skriver nyhedsbureauet Reuters. Sanofi vil desuden prioritere og fokusere på at udvikle inden for sygdomsområdet immunologi.

Virksomheden har på det seneste været under pres fra investorer. Det sker ifølge Reuters, efter at Sanofi har opgivet sit marginmål for 2025. Selskabet har samtidig øget udgifterne til forskning og udvikling.

Kilde: Reuters

Studie: En blodprøve ser ud til at kunne hjælpe med at forudsige sygdomsrisiko

En blodprøve, der viser den biologiske alder på organer, ser ud til at kunne hjælpe med at forudsige en persons sygdomsrisiko. Det viser ny forskning fra et hold af forskere fra Stanford University i USA.

Det skriver mediet The Guardian. Forskerne kunne se, at personer, som havde et organ, der hurtigere blev ældet end resten af kroppen, havde en højere risiko for at udvikle sygdom i netop det organ. Det var inden for en tidsperiode på 15 år. Studiet er publiceret i Nature.

Kilde: The Guardian

Annonce