Hvorfor skal sjældne sygdomme trynes?

I mine øjne er resultatet af Kommissionens forslag til reform af den europæiske lægemiddellovgivning, at et i forvejen udfordret område gøres meget mere usikkert at investere i. Det kan i sidste ende betyde, at der kommer færre nye lægemidler til behandling af sjældne sygdomme på det europæiske marked

Annonce

Nye tal fra WHO: Hver tredje tager tager antibiotika uden recept

En tredjedel af befolkningen i 14 forskellige lande tager antibiotika uden recept. Det viser en undersøgelse, som verdenssundhedsorganisationen WHO’s europæiske afdeling WHO Europe, står bag.

De 14 lande er en del af WHO’s europæiske region. I alt har 8.221 personer deltaget i undersøgelsen. Resultaterne er publiceret i tidsskriftet Frontiers in Public Health.

Kilde: WHO

Medicinrådet kommer med ny vejledning for alternative aftalemodeller

Medicinrådet har offentliggjort en ny vejledning til, hvordan såkaldte alternative aftalemodeller kan indgå i en ansøgning. Det skriver rådet i en pressemeddelelse.

Medicinrådet skriver, at alternative aftalemodeller ‘afviger fra de almindelige prisaftaler’ og eksempelvis kan være ‘effektbaserede, hvis der er usikkerhed om lægemidlets effekt’. Medicinrådet har udarbejdet den nye vejledning sammen med Lægemiddelindustriforeningen og Amgros.

Kilde: Medicinrådet

Novo vil lancere Wegovy i Japan næste år

Snart kommer Novo Nordisks populære vægttabsmiddel Wegovy til Japan. Det kommer til at ramme hylderne i februar, skriver mediet MedWatch.

Japan bliver dermed det sjette land, hvor den danske medicinalgigant udruller sit succesfulde vægttabsmiddel. Modsat Danmark kommer der til at være offentligt tilskud til medicinen ifølge mediet The Japan Times.

Kilde: Medwatch

Flere og flere får konstateret kræft

Der er et stigende antal danskere, som får konstateret kræft. Det viser nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen. I 2022 fik 47.514 konstateret kræft. Det er det højeste antal nogensinde målt.

Det skyldes, at befolkningen bliver større og ældre, og det er i overvejende grad ældre personer, som bliver syge af kræft. Den enkelte danskers kræftrisiko er ikke blevet højere.

Kilde: Sundhedsdatastyrelsen

Annonce

Flere job