Det er ikke prisen, det handler om

Samarbejdet mellem lægemiddelindustri, offentlige myndigheder og forskning skal gentænkes, hvis nye avancerede terapier skal komme patienterne til gavn.

Annonce

Tidlige data viser gode resultater med Novos vægttabspille

Novo Nordisks vægttabspille amycretin har milde til moderate bivirkninger. Det viser tidlige data præsenteret på den årlige kongres the European Association for the Study of Diabetes.

Det skriver mediet Fierce Pharma. Data viser, at de deltagere, som fik en daglig dosis på 100 mg amycretin i 12 uger, opnåede et vægttab på 13,1 pct.

Kilde: Fierce Pharma

Mikrober kan overleve at rejse 2.000 kilometer

Mikrober som sygdomsfremkaldende pathogener med antibiotikaresistens kan overleve at rejse 2.000 kilometer med vinde. Det viser et nyt studie, skriver det britiske medie The Guardian.

Forskerne bag studiet er bekymrede over, at antibiotikaresistens på den måde kan spredes til nye miljøer. Studiet er publiceret i Proceedings of the National Academy of Sciences.

Kilde: The Guardian

Congo vil begynde at vaccinere mod mpox i oktober

Det afrikanske land Congo vil sætte gang i en vaccinationskampagne, som er målrettet voksne, 2. oktober. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Landet modtog de første vaccinedoser i sidste uge.

I alt har Congo ifølge Reuters modtaget 265.000 doser. Der er udbrud af mpox i flere afrikanske lande med Congo som ‘epicenter’. Verdenssundhedsorganisationen WHO har også udnævnt mpox som en global sundhedstrussel.

Kilde: Reuters

Studie: Antibiotika øger risiko for tarmsygdom

Et hold af forskere viser i et nyt studie, at behandling med antibiotika øger risikoen for inflammatorisk tarmsygdom. Det skriver det israelske universitet Bar-Ilan University i en pressemeddelelse publiceret på den globale online nyhedstjeneste Eurekalert.

Studiet er publiceret i tidsskriftet Science Advances. Her viser forskerne, at antibiotika interfererer med det beskyttende slimlag i tarmen.

Kilde: Eurekalert

Annonce

Tre ud af fire voksne med ADHD dropper ud af deres medicinske behandling

Flere og flere voksne får stillet en diagnose med ADHD, og flere kommer også i medicinsk behandling. Selvom medicin kan forbedre langtidsprognosen for de fleste med ADHD og derfor er en vigtig del af behandlingen, har tre ud af fire danskere med ADHD alligevel droppet medicinen inden for fem år, viser studie.

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job