Vi skal tale åbent om prostatakræft

Prostatakræft udgør en af de største sundhedsmæssige udfordringer for mænd i Danmark. Alligevel er sygdommen omgivet af både myter og fordomme, og sygdomsbyrden er langt større, end den burde være. Det er på høje tid, vi giver sygdommen den politiske og samfundsmæssige opmærksomhed, den er berettiget til.

Annonce

SSI: Antal smittede med kold lungebetændelse har nået epidemisk niveau

Siden sommeren er et stigende antal danskere blevet smittet med kold lungebetændelse eller Mycoplasma pneumoniae.

Statens Serum Institut (SSI) vurderer, at antallet af smittede nu er så højt, at det er en epidemi. Det er ikke kun i Danmark, at der er en stigning i kold lungebetændelse. I flere andre lande inden og uden for Europa som Sverige og Singapore er der også sket en stigning.

Kilde: Statens Serum Institut

FDA giver grønt lys til apparat mod søvnapnø

Den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed FDA har godkendt et oralt apparat mod sygdommen søvnapnø. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er den amerikanske virksomhed Vivos Therapeutics, som har udviklet apparatet. Det er første gang, at FDA har godkendt et oralt apparat mod søvnapnø, som blandt andet giver dårlig søvn og træthed om dagen.

Kilde: Reuters

Amgen udvider samarbejde med Amazon

Biotekvirksomheden Amgen har besluttet at udvide sit samarbejde med konglomeratet Amazon, så det også kommer til at omfatte et samarbejde om kunstig intelligens. Det skriver mediet Fierce Pharma.

Det er Amgens samarbejde med Amazon Web Services, som bliver udvidet. Udvidelsen skal fokusere på at bruge kunstig intelligens i forsøget på at forbedre lægemiddelopdagelser og -produktion.

Kilde: Fierce Pharma

Flere bliver forgiftet og dør af kokain

Der var flere personer, som mistede livet på grund af narkotika i 2022 sammenlignet med 2021. Antallet er steget fra 248 til 280. Dog er antallet af narkotikadødsfald nogenlunde stabilt, hvis man kigger på en 12-årig periode. Det viser en ny rapport fra Sundhedsstyrelsen.

Fra 2021 til 2022 er der blandt andet sket en stigning i antallet af dødsfald, som formodes at være på grund af kokain. Det samme gælder antallet af sygehusophold på grund af en kokainforgiftning.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Annonce

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job