Pfizer er med i offentligt-privat forskningsprojekt, der skal opspore sårbare kræftpatienter tidligere

Pfizer, Kræftafdelingen ved Sjællands Universitetshospital og softwarefirmaet Daman er gået sammen i nyt offentligt-privat forskningsprojekt, der skal finde løsninger til at reducere uligheden i behandling for urologisk kræft i Region Sjælland. Sårbarhed kommer i mange former, og det skal være sådan, at alle har de samme muligheder for at komme godt gennem et kræftforløb, siger kræftforsker og professor Susanne Dalton.

Annonce

FDA giver grønt lys til kræftbehandling fra Pfizer og Genmab

Den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed, FDA, har nu givet en fuld godkendelse til behandlingen Tivdak til livmoderhalskræft fra Pfizer og Genmab.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Det er de to medicinalvirksomheder Genmab og Seagen, som har udviklet Tivdak. Sidste år opkøbte Pfizer Seagen og kunne dermed tilføje behandlingen til sin kræftpipeline.

Kilde: Reuters

Bavarian Nordic skal levere koppevacciner til EU

Medicinalselskabet Bavarian Nordic har indgået en aftale om at levere koppevacciner til EU til en værdi af 65 mio. euro svarende til 484,8 mio. kr. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Vaccinerne skal leveres til EU’s strategiske reserve i 2025. Aftalen følger to tidligere ordrer på koppevacciner til reserven, som Bavarian Nordic leverede i 2024.

Kilde: Bavarian Nordic

Sundhedsstyrelsen advarer mod epidemi med lussingesyge

Der er et stigende antal personer, som er blevet smittet med lussingesyge. Det skriver Sundhedsstyrelsen. Det er særligt gravide kvinder, som skal være opmærksomme på ikke at blive smittet.

Lussingesyge, som er en børnesygdom, kan nemlig i nogle tilfælde op til 20. uge af graviditeten smitte fosteret, hvis moren ikke har været smittet tidligere.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Moderna og OpenAI har indgået samarbejde

Den amerikanske medicinalvirksomhed Moderna har indgået et samarbejde med OpenAI, som står bag ChatGPT. Det annoncerede Moderna i en pressemeddelelse i sidste uge. 

Samarbejdet skal blandt andet fokusere på at sætte skub i udviklingen af mRNA-medicin. De to organisationer begyndte allerede at arbejde sammen tilbage i begyndelsen af 2023, da Moderna lancerede sin egen udgave af ChatGPT kaldet mChat, som byggede videre på OpenAI’s teknologi.

Kilde: Moderna

Annonce

Reform af EU’s lægemiddelregulering: Hvor peger pilen hen?

Flere dele af lægemiddelinnovationens økosystem skal dyrkes, den sociale kontrakt mellem lægemiddelindustri og samfund genforhandles og medlemsstaterne skal med lidt hjælp fra EU-Kommissionen stå skulder ved skulder for at forhandle priser og tilskud. Et overraskende enigt EU-Parlament sendte et revideret forslag til EU’s lægemiddellovgivning videre til næste fase. Hvad siger det om fremtiden for pharma i EU?

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job