Medicinrådet har udpeget overlæge Robert Schou Pedersen som formand for fagudvalg vedrørende kronisk lymfatisk leukæmi (CLL). Det besluttede rådet på sit seneste møde. Han tiltræder som formand 1. april. Robert Schou Pedersen er uddannet speciallæge i hæmatologi og er ansat som overlæge på Hospitalsenheden Vest. Lægevidenskabelige Selskaber har indstillet Robert Schou Pedersen til posten som formand for fagudvalget. Fagudvalget vedrørende kronisk lymfatisk leukæmi (CLL) består af følgende medlemmer: Thor Høyer, afdelingslæge, udpeget af Region Nordjylland Annika Rewes, afdelingslæge, udpeget af...

Medicinrådet sluttede året af med to anbefalinger og en behandlingsvejledning Medicinrådet har 18. december godkendt to anbefalinger. Derudover blev behandlingsvejledning til stofskiftesygdommen Fabrys godkendt.
Skriv en kommentar
Knoglemarvskræft og CAR-T: Medicinrådet er klar med nye anbefalinger På sit møde i november er Medicinrådet kommet frem til fire nye anbefalinger til sygdomsområder som kræft i mave-tarmsystemet og knoglemarven.
Skriv en kommentar
Nyt formandskab i Medicinrådet: Vi kommer til at se ind i længere sagsbehandlingstider den kommende tid Sagspukkel, opfølgning på anbefalinger og nye opgaver inden for almen praksis. Det er nogle af de ting, som kommer til at fylde hos det nye formandskab for Medicinrådet, fortæller Birgitte Klindt Poulsen og Jannick Brennum, som bliver forperson og næstforperson for rådet næste år.
Skriv en kommentar
Efter otte år i spidsen siger Jørgen Schøler Kristensen farvel til Medicinrådet Næste år stopper Jørgen Schøler Kristensen som formand for Medicinrådet. Det har været et formandskab, som har været fyldt med godt samarbejde, til tider stort pres fra omgivelserne og en stor fornøjelse at være en del af, lyder det fra Jørgen Schøler Kristensen.
Skriv en kommentar
Medicinrådet får ny forperson Jørgen Schøler Kristensen stopper som formand for Medicinrådet, og der er udpeget et nyt formandsskab for Medicinrådet.
Skriv en kommentar
Debat: Uvist om afvisning af ny kræftmedicin giver mere sundhed for pengene Fordelen ved sundhedsøkonomiske analyser er optimering af de sundhedsgevinster, samfundet kan opnå for sundhedsbudgettet. Men det bør samtidig være et krav, at Medicinrådet som minimum kommunikerer, om en ny kræftmedicin er omkostningseffektiv eller ej, når rådet nu har indført en metode med obligatoriske sundhedsøkonomiske analyser, skriver Finn Ziegler, direktør i VAPOS Consulting.
Skriv en kommentar
ANBEFALET: Nu kan danske kvinder blive behandlet med Enhertu Efter udvidede forhandlinger og kritik fra flere sider anbefaler Medicinrådet nu den livsforlængende behandling Enhertu til kvinder med en særlig type brystkræft.
Skriv en kommentar
Medicinen kan give kræftpatienter seks måneders ekstra levetid, men anbefales ikke i Danmark: ‘Det er skuffende’, siger kræftlæge Ledende kræftlæge Ann Søegaard Knoop er skuffet over, at Medicinrådet endnu ikke har godkendt et effektivt middel til alvorligt syge brystkræftpatienter, som andre lande har taget i brug. Kræftens Bekæmpelse håber på, at medicinen bliver anbefalet som standardbehandling på Medicinrådets møde onsdag i denne uge.
Skriv en kommentar
Medicinrådet møder kritik fra flere sider for at afvise kræftlægemidler Flere kritiserer Medicinrådet for at begrænse adgangen til nye og potentielt livsforlængende kræftlægemidler, men det er nødvendigt i et sundhedsvæsen med begrænsede ressourcer, lyder svaret.
Skriv en kommentar
På 3 år har Medicinrådet afvist 21 ud af 40 nye kræftlægemidler Medicinrådet i Danmark afviser flere kræftlægemidler, som andre europæiske lande godkender. Det viser en ny opgørelse foretaget for Dagens Medicin og Dagens Pharma, som vækker undren og bekymring blandt kræftlæger.
Skriv en kommentar
Immunterapi øger overlevelsen efter kirurgi for kræft i nyrerne Behandling med immunterapien pembrolizumab til patienter med nyrekræft efter kirurgi ikke bare forsinker risikoen for tilbagefald, men leder også til forbedret overlevelse, viser et amerikansk studie. Forskningsleder, professor og overlæge Lars Lund er begejstret for resultatet og ønsker at få muligheden ind i behandlingen af danske patienter.
Skriv en kommentar