Andre forskere og interesserede borgere får bedre mulighed for at kigge forskerne i Kræftens Bekæmpelse over skuldrene. Patientforeningen vil tilslutte sig princippet om ’open access’ ogfremover offentliggøre alle de videnskabelige forskningsartikler, som forskere ansat af Kræftens Bekæmpelse står bag. I dag bliver artiklerne typisk publiceret i videnskabelige tidsskrifter, som kræver abonnement for at få fuld adgang, men fremover vil artiklerne også blive offentliggjort på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside. »Open Acess er til gavn for kræftforskningen såvel som for hele samfundet, når forskere...
To talentfulde kræftforskere får hver 11 mio. kr.
Skriv en kommentarForskere undersøger effekt af hård motion og immunterapi
Skriv en kommentarForskere finder 13 genetiske forandringer bag kræft i hjernen
Skriv en kommentar
Patienter kritiserer praksislægers dataudspil
Skriv en kommentarAspirin skal tages i fem år for at opnå beskyttelse mod kræft
Skriv en kommentarKræftcellers evne til at sprede sig er udgangspunkt for ny forskning
Skriv en kommentarCannabis afprøves på kræftpatienter i videnskabelige forsøg
Skriv en kommentarNye danske kræfttal: Vi lever længere med kræft
Skriv en kommentar
Danske forskere udvikler plastre til behandling af psoriasis: Interessen er meget stor Forskere fra Københavns Universitet arbejder på at udvikle plastre til behandling af plaque-psoriasis. Nu vil de have industrien med på vognen, så plastrene kan komme ud til patienterne. Vi kan mærke, at interessen fra patienternes side er meget stor, siger lektor Andrea Heinz.
Skriv en kommentar
Danske forskere bag opdagelsen af GLP-1 og udviklingen af vægtabslægemidler vinder ‘Breakthrough Prize’ To danske forskere vinder den eftertragtede 'Breakthrough Prize' for deres forskning, der har banet vejen for udviklingen af blandt andet det verdensomspændende slankemiddel Wegovy og diabetes-lægemidlet Ozempic.
Skriv en kommentar
Kardiologiprofessor: Nye resultater for semaglutids hjertebeskyttende effekt bør læses med forbehold Et nyt registerbaseret studie, SCORE, bekræfter tidligere kendt hjertebeskyttende effekt af ugentlig behandling med semaglutid, men studiedesignet har flere potentielle begrænsninger, mener professor Michael Mæng, Aarhus Universitetshospital.
Skriv en kommentar