Mere effektive behandlinger mod spredning af kræft. Sådan lyder målet for et nyt forskningsprojekt, der skal finde ud af, hvorfor kræft spreder sig i kroppen, på trods af at patienten er i behandling. Det skriver Kræftens Bekæmpelse i en nyhed på foreningens hjemmeside. Kræftforsker Janine Erler og hendes forskerteam fra Københavns Universitet har fået tre mio. kr. fra Kræftens Bekæmpelse til projektet. »Vi ser, at de nuværende behandlinger desværre tit er ineffektive, når den primære svulst har dannet sekundære svulster....
To talentfulde kræftforskere får hver 11 mio. kr.
Skriv en kommentarForskere undersøger effekt af hård motion og immunterapi
Skriv en kommentarForskere finder 13 genetiske forandringer bag kræft i hjernen
Skriv en kommentar
Patienter kritiserer praksislægers dataudspil
Skriv en kommentarAspirin skal tages i fem år for at opnå beskyttelse mod kræft
Skriv en kommentarKræftens Bekæmpelse åbner på låget til kræftforskning
Skriv en kommentarCannabis afprøves på kræftpatienter i videnskabelige forsøg
Skriv en kommentar
Danske forskere bag opdagelsen af GLP-1 og udviklingen af vægtabslægemidler vinder ‘Breakthrough Prize’ To danske forskere vinder den eftertragtede 'Breakthrough Prize' for deres forskning, der har banet vejen for udviklingen af blandt andet det verdensomspændende slankemiddel Wegovy og diabetes-lægemidlet Ozempic.
Skriv en kommentar
Kardiologiprofessor: Nye resultater for semaglutids hjertebeskyttende effekt bør læses med forbehold Et nyt registerbaseret studie, SCORE, bekræfter tidligere kendt hjertebeskyttende effekt af ugentlig behandling med semaglutid, men studiedesignet har flere potentielle begrænsninger, mener professor Michael Mæng, Aarhus Universitetshospital.
Skriv en kommentar
Prodekan for innovation: Hvad vi taler om, når vi taler om translation DEBAT: Translation eller translationel forskning. Et nøglebegreb i life science-innovation, som ikke nødvendigvis bliver forstået ens på tværs af universiteter, sundhedsvæsen og industrien. Det kan potentielt få værdifulde løsninger til at gå tabt undervejs. Vi har brug for at have en fælles ramme, jo mere vi skal tale om innovation, skriver Trine Winterø, prodekan på Københavns Universitet.
Skriv en kommentar
Stort potentiale i ny tilgang til at tackle kroniske og resistente bakterielle infektioner På baggrund af de første resultater har Innovationsfonden givet den maksimale bevilling på 1,5 mio. kr. til at støtte afprøvningen af en ny platform til levering af lægemidler, som kan forbedre effekten af antibiotika, og som ser ud til at have potentiale til at vende antibiotikaresistens.
Skriv en kommentar