Den årlige kongres for European Academy of Dermatology and Venereology (EADV) er kommet til vejs ende, og ligesom mange af de forskere, som har deltaget i kongressen, er det på Dagens Pharma også tid til at kigge tilbage på begivenheden og summe over det, som var det mest interessante til den store komsammen. Fra kongressen har vi haft fokus på både den danske forskning og de internationale forskningsnyheder, hvor specielt fire studier trak de store overskrifter, og som også blev...

Her er toppen af dansk forskning på årets EADV På årets store dermatologikongres for European Academy of Dermatology and Venereology var 50 danske forskere i vælten og skulle blandt andet præsentere frugterne af et års forskningsarbejde. Her kommer et overblik over det mest interessante, som de danske forskere havde taget med til Berlin.
Skriv en kommentar
Virusproteiner kan blive mål for vacciner mod kræft Det danske biotekselskab Evaxion Biotech har med deres kunstig intelligens-teknologi identificeret lovende nye kræftvaccinemål i form af virusproteiner på overfladen af kræftceller.
Skriv en kommentar
Kunstig intelligens skal identificere patienter med lungekræft på Sygehus Lillebælt Læger fra Sygehus Lillebælt skal afprøve en Roche-distribueret kunstig intelligens-algoritme på patienter med KOL eller mistanke om KOL for at finde ud af, om patienterne også har lungekræft eller høj risiko for at udvikle lungekræft inden for 12 mdr. Tanken er den, at vi kan bruge algoritmen fremadrettet til at identificere en gruppe patienter med høj risiko for lungekræft, så vi selektivt kan screene dem, fortæller forsker.
Skriv en kommentar
Så meget koster stor forbedring i overlevelsen ved metastaserende modermærkekræft De seneste år er der sket revolutioner inden for behandling af metastaserende modermærkekræft, hvor overlevelsen er steget markant. Ny dansk forskning viser, hvad det har kostet i kroner og øre at øge overlevelsen for danske patienter.
Skriv en kommentar
Ny lægemiddelkandidat giver håb i kampen mod gule stafylokokker Et schweizisk-hollandsk biotekfirma har udviklet en helt ny type lægemiddel mod gule stafylokokker. Lægemidlet, som angriber bakterier, er blevet undersøgt i vævsprøver fra danske patienter med T-lymfekræft i huden, og resultaterne har været så lovende, at der kan være et klinisk forsøg med denne hårdt prøvede patientgruppe på vej allerede til næste år.
Skriv en kommentarWHO kalder HPV-vaccinering kritisk
Skriv en kommentarMedicinalproducent køber rettigheder til opfindelse fra Bispebjerg Hospital
Skriv en kommentar
Medicinrådet sluttede året af med to anbefalinger og en behandlingsvejledning Medicinrådet har 18. december godkendt to anbefalinger. Derudover blev behandlingsvejledning til stofskiftesygdommen Fabrys godkendt.
Skriv en kommentar
Færre søger råd om eksperimentel behandling: »Kræftbehandlingerne er blevet meget bedre« Det skyldes formentlig bedre behandlinger, siger enhedschef Claus Malta Nielsen om få sager for Sundhedsstyrelsens rådgivende panel for eksperimentel behandling. Ordningen har også været med til at sætte skub i en vigtig udvikling på området, lyder det fra cheflæge Ulrik Lassen.
Skriv en kommentar
Nyt lægemiddel mod håndeksem skaber glæde blandt dermatologer Leo Pharma lancerer nu delgocitinib-creme i Danmark til behandling af patienter med moderat til alvorlig kronisk håndeksem. Behandlingen bliver tilgængelig via de privatpraktiserende dermatologer, og den vil gøre en stor forskel for en stor gruppe patienter, siger læge og seniorforsker David Thein Heinemann fra Dermato- Venerologisk Afdeling på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.
Skriv en kommentar
Er AI overhyped, når det gælder udvikling af lægemidler? AI har virkeligt potentialet til at revolutionere medicinsk udvikling. Men er det muligt på forhånd at vide, hvor i den medicinske udviklingsproces, AI nemt kan blive en succes, og hvor det risikerer at gå helt galt, spørger Tove Holm-Larsen.
Skriv en kommentar