Etablerede lægemidler kan ofte bruges til at behandle sygdomme, som de ikke oprindeligt blev udviklet til. Det er konklusionen i ny amerikansk undersøgelse. Ifølge studiet kanmedicin mod hjerteanfald kan mindske symptomer ved Crohns sygdom, mens mavesårsmedicin kan hæmme væksten af lungekræftstumorer.
Epilepsimedicin kan reducere kokainforbrug
Skriv en kommentarLægemidler kan ikke forebygge hovedpine hos børn med migræne
Skriv en kommentarKombinationsbehandling kan blive til nyt middel mod overvægt
Skriv en kommentar
Kunstig intelligens fortæller forskere om effekt af lægemidler En model baseret på kunstig intelligens kan på baggrund af information fra en lang række datakilder pege på, hvordan forskellige lægemidler vil virke helt ned på det molekylære niveau på den enkelte person.
Skriv en kommentar
Forskere kortlægger medicineringsfejl i sundhedsvæsenet Fra 2014 til 2018 blev der indrapporteret omkring 480.000 medicinrelaterede utilsigtede hændelser til Dansk Patientsikkerhedsdatabase. Forskere har gennemgået tallene og blandt andet identificeret, hvor mange gange det har ledt til alvorlige konsekvenser for patienter, og hvilke lægemidler der typisk er involveret.
Skriv en kommentar
Forskere finder gigantisk hul i viden om misbrug blandt folk med psykoser Dansk gennemgang af den internationale forskning viser, at der er en overvældende mangel på studier af god kvalitet af behandling af personer med psykotiske lidelser og alkoholmisbrug. Der er behov for mere forskning og en målrettet tilgang til farmakologisk behandling af denne gruppe patienter, siger forsker.
Skriv en kommentar
Gelé af edderkoppesilke åbner op for helt nye muligheder for drug delivery Forskere fra Karolinska Institutet i Sverige har udviklet en tredimensionel gelé af edderkoppesilke. Geléen har potentiale til at kunne designes til at holde fast i biologisk aktive molekyler og levere medicin lige akkurat der i kroppen, hvor der er brug for det.
Skriv en kommentarForskere vil præcisere lægemiddeludvikling
Skriv en kommentar
Landechefer om sagsbehandlingstider for klinisk forskning i hovedstaden: Vi spiller i 2. division på det her område Lægemiddelfirmaerne holder nøje øje med sagsbehandlingstiderne i Danmark, og derfor kan lange sagsbehandlingstider i Region Hovedstadens videnskabsetiske komiteer betyde færre kliniske forsøg i Danmark. Sådan lyder den frustrerende melding fra Bayer, Janssen og Bristol Myers Squibbs.
Skriv en kommentar
55 forsøgspersoner blev randomiseret forkert: »Det var et ekstraordinært tilfælde« Lægemiddelstyrelsens GCP-inspektører vurderer, at en fejl i randomiseringen af 55 forsøgspersoner i AstraZenecas store fase 3-forsøg med SGLT-2-hæmmeren dapagliflozin risikerede at sætte datakvaliteten over styr. AstraZeneca oplyser, at firmaet selv opdagede fejlen og derfor ekskluderede de berørte forsøgspersoner forud for inspektionen.
Skriv en kommentar