Når Danmark 1. januar overtager formandskabet for EU bliver en af mærkesagerne at få etableret en fælles-europæisk overvågning af antibiotikaforbrug og resistens

EU-Kommissionen dropper vigtig analyse af nyt lovforslag om medicinmangel: Ofrene risikerer at blive europæiske patienter En tidspresset EU-Kommission dropper den obligatoriske analyse af et lovforslag om medicinmangel. Patientforening og politisk gruppe kritiserer beslutningen for at negligere muligheden for højere medicinpriser for patienter.
Skriv en kommentar
Analytiker om ventende grønt lys til ungarsk kommissær: »Der er en fejde mellem de forskellige partigrupper« Godkendelsen af ungarske Olivér Várhelyi som EU-kommissær for sundhed er trukket ind i en større politisk kamp. Utilfredsheden i EU-Parlamentet handler bl.a. om abort og vacciner og trækker tråde til det ungarske styre, fortæller Rasmus Egmont Foss, analytiker ved Tænketanken Europa.
Skriv en kommentar
Regeringen vil optrappe kampen mod AMR Med et nyt finanslovsforslag foreslår regeringen at udarbejde en national handlingsplan for antimikrobiel resistens. Handlingsplanen skal bl.a. styrke arbejdet med at forebygge infektioner og internationalt samarbejde. Udspillet glæder Lægemiddelindustriforeningen og SSI-overlæge.
Skriv en kommentar
Lif er bekymret for EU’s nye lægemiddelvurderingssystem i forhold til godkendelsen af ATMP’er Fra næste år starter et nyt fælles lægemiddelvurderingssystem i EU, men hvis ikke procedurerne bliver justeret til at imødekomme de særlige karakteristika for ATMP’er, kan det spænde ben for patienters adgang til især nichebehandlinger for patienter uden andre behandlingsmuligheder. Det mener blandt andet Lægemiddelindustriforeningen.
Skriv en kommentar
Hvad skal der ske på sundhedsområdet i EU? EP-VALG: Medicinmangel kommer til at fylde mest i Europa-Parlamentet i den kommende valgperiode, ifølge analytiker ved Tænketanken Europa. Han sætter ord på, hvad vi kan forvente af sundhedsområdet de næste fem år.
Skriv en kommentar
Her er de sundhedsfaglige, der stiller op til Europa-Parlamentsvalget EP-VALG: To læger stiller op til Europa-Parlamentsvalget 2024. Se alle kandidaterne med sundhedsfaglig baggrund her.
Skriv en kommentar
Analytiker om kommende EU-regler: »Man lægger grundlaget for et indre marked for sundhedsdata« Snart skal der opbygges et indre marked for sundhedsdata i EU. Det skal blandt andet gøre det nemmere at dele data og tilgå patientjournaler i alle EU’s 27 medlemslande. Der er stort potentiale i de kommende regler, lyder det fra Rasmus Egmont Foss, analytiker hos Tænketanken Europa.
Skriv en kommentar
En samlet medicinalindustri kritiserer lovforslag om lagre af kritisk medicin Det er dyrt, besværligt og kan gøre det danske marked mindre attraktivt for medicinalvirksomheder. Sådan lyder nogle af bekymringerne fra Lægemiddelindustriforeningen, Pfizer, Dansk Industri og IGL om et nyt lovforslag, der bl.a. vil indføre et krav om et lager på otte ugers forbrug af kritisk medicin.
Skriv en kommentar
Ny rapport viser lavere antibiotikaforbrug og resistens i dyr i Europa Det går fremad med at sænke forbruget af antibiotika i dyrebesætninger i Europa, viser en ny rapport. Til gengæld viser den også, at der er fundet bakterier hos dyr, som er resistente over for en vigtig bredspektret type antibiotika. Fundet undrer forskere fra SSI og DTU.
Skriv en kommentar
SSI-forsker om antibiotika-rapport: »Forbruget af kombinationspenicillinerne er steget drastisk« Hospitalerne bruger mere og mere antibiotika, mens forbruget er dalende i almen praksis. Det viser en ny rapport fra Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstitut. Den viser, at der er behov for at begrænse forbruget af kombinationspenicillin, lyder det fra en af forskerne bag.
Skriv en kommentar