Patienter med indolent Non-Hodgkins Lymfom (indolent-NHL), der ikke har effekt af behandling med antistoffet rituximab eller som hurtigt får tilbagefald under eller efter behandlingen, har hidtil ikke været sikret en effekt af antistofbehandling som en del af den fortsatte behandling. Et nyt antistof, obinutuzumab, har vist sig at forlænge den progressionsfrie overlevelse for patienter med indolent-NHL. Fase 3-studiet af obinutuzumab, GADOLIN-studiet, præsenteres mandag på ASCO, men resultaterne blev omtalt allerede lørdag. Der har ikke tidligere været så store studier af...
Gazyvaro får amerikansk godkendelse til kombinationsbehandling af follikulært lymfom
Skriv en kommentarMiddel fra Genmab skal afprøves på flere kræftformer
Skriv en kommentarNy behandling af blodkræft kan spare patienter for kemoterapi
Skriv en kommentarNy behandling viser effekt på alvorlig lymfekræft
Skriv en kommentarÆldre med kronisk blodkræft har gavn af nyt middel
Skriv en kommentar
Kunstig intelligens fortæller forskere om effekt af lægemidler En model baseret på kunstig intelligens kan på baggrund af information fra en lang række datakilder pege på, hvordan forskellige lægemidler vil virke helt ned på det molekylære niveau på den enkelte person.
Skriv en kommentar
Forskere kortlægger medicineringsfejl i sundhedsvæsenet Fra 2014 til 2018 blev der indrapporteret omkring 480.000 medicinrelaterede utilsigtede hændelser til Dansk Patientsikkerhedsdatabase. Forskere har gennemgået tallene og blandt andet identificeret, hvor mange gange det har ledt til alvorlige konsekvenser for patienter, og hvilke lægemidler der typisk er involveret.
Skriv en kommentar
Forskere finder gigantisk hul i viden om misbrug blandt folk med psykoser Dansk gennemgang af den internationale forskning viser, at der er en overvældende mangel på studier af god kvalitet af behandling af personer med psykotiske lidelser og alkoholmisbrug. Der er behov for mere forskning og en målrettet tilgang til farmakologisk behandling af denne gruppe patienter, siger forsker.
Skriv en kommentar
Gelé af edderkoppesilke åbner op for helt nye muligheder for drug delivery Forskere fra Karolinska Institutet i Sverige har udviklet en tredimensionel gelé af edderkoppesilke. Geléen har potentiale til at kunne designes til at holde fast i biologisk aktive molekyler og levere medicin lige akkurat der i kroppen, hvor der er brug for det.
Skriv en kommentarForskere vil præcisere lægemiddeludvikling
Skriv en kommentar
Landechefer om sagsbehandlingstider for klinisk forskning i hovedstaden: Vi spiller i 2. division på det her område Lægemiddelfirmaerne holder nøje øje med sagsbehandlingstiderne i Danmark, og derfor kan lange sagsbehandlingstider i Region Hovedstadens videnskabsetiske komiteer betyde færre kliniske forsøg i Danmark. Sådan lyder den frustrerende melding fra Bayer, Janssen og Bristol Myers Squibbs.
Skriv en kommentar