Patienter med indolent Non-Hodgkins Lymfom (indolent-NHL), der ikke har effekt af behandling med antistoffet rituximab eller som hurtigt får tilbagefald under eller efter behandlingen, har hidtil ikke været sikret en effekt af antistofbehandling som en del af den fortsatte behandling. Et nyt antistof, obinutuzumab, har vist sig at forlænge den progressionsfrie overlevelse for patienter med indolent-NHL. Fase 3-studiet af obinutuzumab, GADOLIN-studiet, præsenteres mandag på ASCO, men resultaterne blev omtalt allerede lørdag. Der har ikke tidligere været så store studier af...
Gazyvaro får amerikansk godkendelse til kombinationsbehandling af follikulært lymfom
Skriv en kommentarMiddel fra Genmab skal afprøves på flere kræftformer
Skriv en kommentarNy behandling af blodkræft kan spare patienter for kemoterapi
Skriv en kommentarNy behandling viser effekt på alvorlig lymfekræft
Skriv en kommentarÆldre med kronisk blodkræft har gavn af nyt middel
Skriv en kommentar
Danske forskere bag opdagelsen af GLP-1 og udviklingen af vægtabslægemidler vinder ‘Breakthrough Prize’ To danske forskere vinder den eftertragtede 'Breakthrough Prize' for deres forskning, der har banet vejen for udviklingen af blandt andet det verdensomspændende slankemiddel Wegovy og diabetes-lægemidlet Ozempic.
Skriv en kommentar
Kardiologiprofessor: Nye resultater for semaglutids hjertebeskyttende effekt bør læses med forbehold Et nyt registerbaseret studie, SCORE, bekræfter tidligere kendt hjertebeskyttende effekt af ugentlig behandling med semaglutid, men studiedesignet har flere potentielle begrænsninger, mener professor Michael Mæng, Aarhus Universitetshospital.
Skriv en kommentar
Prodekan for innovation: Hvad vi taler om, når vi taler om translation DEBAT: Translation eller translationel forskning. Et nøglebegreb i life science-innovation, som ikke nødvendigvis bliver forstået ens på tværs af universiteter, sundhedsvæsen og industrien. Det kan potentielt få værdifulde løsninger til at gå tabt undervejs. Vi har brug for at have en fælles ramme, jo mere vi skal tale om innovation, skriver Trine Winterø, prodekan på Københavns Universitet.
Skriv en kommentar
Stort potentiale i ny tilgang til at tackle kroniske og resistente bakterielle infektioner På baggrund af de første resultater har Innovationsfonden givet den maksimale bevilling på 1,5 mio. kr. til at støtte afprøvningen af en ny platform til levering af lægemidler, som kan forbedre effekten af antibiotika, og som ser ud til at have potentiale til at vende antibiotikaresistens.
Skriv en kommentar
Dommerpanelet til Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger er nu klar Kåringen af Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger er et samarbejde bestående af flere organisationer, som alle er repræsenteret i dommerpanelet, der nu er på plads. Prisuddelingen hylder bidragene til klinisk forskning i Danmark.
Skriv en kommentar
Hørt på apoteket: Forskere har undersøgt patienters erfaringer med Wegovy Forskere har kortlagt, hvem brugere af Wegovy egentlig er, hvad de tænker om medicinen, hvad de har af bivirkninger, og hvad de egentlig opnår af vægttab. Vi får bekræftet, at folk i behandling med Wegovy opnår et solidt vægttab, men vi ser også, at mange ikke ved, hvor lang tid de egentlig skal tage medicinen, siger forsker.
Skriv en kommentar