Budgettet i Region Nordjylland har store udfordringer. Derfor har Forretningsudvalget bedt administrationen om at udarbejde et katalog over mulige engangsbesparelser, som kan rette op på økonomien, skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse. Specielt udgifter til medicin giver regionen problemer, da medicinområdet alene koster 130. mio. kr. mere end budgetteret. Samtidig har sygehusene udsigt til at overskride deres budgetter med yderligere 60 mio. kr. Regionen kan finde en række besparelser ved »engangs-håndtag« som f.eks. at nedbringe sygehusapotekets lager. Men der mangler...

Efter pres fra industrien: Regionerne måtte opgive sparekrav til forsøgsordning med fortrolige medicinpriser Efter markante indspark fra lægemiddelvirksomheder og patientforeninger er det ikke længere et krav, at ny forsøgsordning med fortrolige medicinpriser skal føre til besparelser på tilskudsmedicin, som regionerne ellers ønskede. Lif og Danske Patienter roser høringsprocessen.
Skriv en kommentar
Lif roser regeringens psykiatriudspil Regeringens 10-årsplan for psykiatrien får ros af Lægemiddelindustriforeningen, Lif, for at fokusere på forebyggelse, patientrettigheder og et historisk økonomisk løft.
Skriv en kommentar
Trump-administrationen skaber usikkerhed om dansk medico-eksport til USA Opsigelser og restriktioner på FDA-medarbejderes arbejde kan gøre det sværere at få den danske medicoindustris produkter ud på det amerikanske marked, mener brancheforeningen Medicoindustrien.
Skriv en kommentar
Kjellberg om lovforslag: Fortrolige rabatter kan løse hårdknude Et nyt lovforslag vil gøre det muligt for Amgros at forhandle fortrolige rabatter på medicin til apotekerne. Det er den rigtige vej at gå, lyder det fra sundhedsøkonom Jakob Kjellberg, som kalder det for ‘en lidt besynderlig markedssituation’.
Skriv en kommentar
Medicinalvirksomheder er frustrerede over ny lov: Det koster tid og penge Nogle medicinalvirksomheder overvejer at trække sig fra det danske marked i kølvandet på en ny lov med krav om lagerpligt, lyder det fra Anders Hoff, politisk chef i Lægemiddelindustriforeningen. 34 virksomheder har indtil videre søgt om dispensation for hele eller dele af den nye lov, viser tal fra Lægemiddelstyrelsen.
Skriv en kommentar
EU-Kommissionen dropper vigtig analyse af nyt lovforslag om medicinmangel: Ofrene risikerer at blive europæiske patienter En tidspresset EU-Kommission dropper den obligatoriske analyse af et lovforslag om medicinmangel. Patientforening og politisk gruppe kritiserer beslutningen for at negligere muligheden for højere medicinpriser for patienter.
Skriv en kommentar
Senioranalytiker om Trump: Alene retorikken giver usikkerhed De næste fire år med nytiltrådte Donald Trump som USA’s 47. præsident vil være præget af uforudsigelighed, lyder vurderingen fra senioranalytiker Søren Løntoft Hansen. Et stort usikkerhedsmoment er den amerikanske præsidents trusler og varsler om højere told.
Skriv en kommentar
Lif: De innovative behandlinger må ikke glemmes i Kræftplan V Lægemiddelindustriforeningen (Lif) er glade for det nye udspil til Kræftplan V, som blev offentliggjort i går. Samtidig gør de opmærksom på, at man ikke må glemme at prioritere adgang til de innovative behandlinger samt bedre brug af sundhedsdata, som kan understøtte kræftbehandling.
Skriv en kommentar
Nyt sundhedsudvalg i EU-parlamentet beskyldes for at være »en åben dør« for lobbyister Europa-Parlamentet etablerer et selvstændigt sundhedsudvalg, som får stor indflydelse på fremtidig EU-lovgivning. En politisk gruppe i parlamentet frygter, at det nye udvalg bliver lægemiddelindustriens forlængede arm.
Skriv en kommentar
Politiske ambitioner definerede 2024: Næste år skal de følges til dørs En lang række politiske udspil og AI’s indtog. Branchedirektør Peder Søgaard-Pedersen og sundhedsøkonom Tove Holm Larsen peger på nogle af de vigtigste hændelser og temaer, der har kendetegnet året, og kigger frem mod 2025.
Skriv en kommentar
Canadisk ekspert om kritiske lægemidler: »Udfordringen er, hvordan man udvælger hvilke lægemidler og hvorfor« Gennemsigtighed og systematik er essentielt, når det kommer til at vælge, hvilke kritiske lægemidler der altid skal være på lager, lyder det fra adjunkt Mina Tadrous fra University of Toronto, som har udviklet et værktøj til at udarbejde lister over kritisk medicin. Han undrer sig over det danske udkast til en liste.
Skriv en kommentar