Annonce

EMA anbefaler at suspendere behandling til seglcellesygdom

Komitéen CHMP, som hører under Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA), anbefaler, at markedstilladelsen til behandlingen Oxbryta (voxelotor) bliver suspenderet. Det skriver EMA i en pressemeddelelse.

Der er kommet nye sikkerhedsdata frem om Oxbryta, som behandler den genetiske sygdom seglcellesygdom. I juli i år blev der sat en undersøgelse i gang af Oxbryta. CHMP anbefaler, at behandlingen bliver suspenderet, indtil at undersøgelsen er færdig. Selskabet, som markedsfører Oxbryta, har samtidig trukket behandlingen tilbage fra alle lande, hvor den er på markedet.

Kilde: Det Europæiske Lægemiddelagentur

Analyse: Antallet af kliniske forsøg stiger

Der er et stigende antal kliniske forsøg i gang i Danmark. Det viser en ny analyse, som Lægemiddelindustriforeningen (Lif) har udarbejdet i samarbejde med Dansk Biotek. I 2023 havde medlemmer fra Lif og Dansk Biotek 450 kliniske forsøg i gang.

Det er en stigning på ti pct. sammenlignet med året før. Til gengæld er antallet af nye forsøg, som er sat i gang, faldet. Sidste år var 68 ud af de 450 forsøg nyopstartet. Det er et fald på 38 forsøg sammenlignet med 2022.

Kilde: Lægemiddelindustriforeningen

Bavarian Nordic indgår aftale om at levere en million vacciner

Det danske selskab Bavarian Nordic har indgået en aftale med Unicef om at levere en mio. vacciner mod mpox til de lande i Afrika, hvor der er udbrud af virusset.

Det skriver Bavarian Nordic i en pressemeddelelse. Den mio. er inklusiv de 500.000 vaccinedoser, som selskabet har indgået en aftale om levere med vaccinealliancen Gavi. Det er planen, at vaccinerne skal være klar til at blive leveret inden udgangen af året.

Kilde: Bavarian Nordic

Et stigende antal får dosispakket medicin

Der er et stigende antal borgere, som får dosispakket medicin fra apotekerne. Det viser nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen. I juli var der 53.440 borgere, der fik dosispakket medicin.

Det er en stigning på 27 pct. sammenlignet med juli sidste år. Det er ifølge styrelsen særligt den gruppe af borgere, som er over 75 år, der får dosispakket medicin.

Kilde: Sundhedsdatastyrelsen

Annonce

Personlig medicin – Hvor længe skal området negligeres?

Om end regeringens reformudspil skulle fokusere på sundhedsvæsenets struktur, var det alligevel skuffende, at der over samlet 136 sider (Del I og II) ikke var plads til – én eneste gang – direkte at omtale brug af ‘personlig medicin’. Men det passer nok meget godt på det, der vel fremstår som det danske sundhedsvæsens tilsyneladende kategoriske insisteren på at negligere potentialet i personlig medicin. Jeg håber, at den kommende ‘Strategi for personlig medicin’ en gang for alle fjerner de urimelige barrierer, som hæmmer brugen af en behandlingsform, som markerer et paradigmeskifte i vores måde at tænke behandling og sundhedsvæsen på, skriver Martin Dræbye Gantzholm.

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job