Annonce

EMA-komité vælger ny formand

Komitéen CHMP, som hører under Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA), har valgt Bruno Sepodes som ny formand. Det skriver EMA i en pressemeddelelse.

Han begyndte sit treårige mandat som formand 21. september. Portugisiske Bruno Sepodes er specialiseret inden for farmakologi og farmakoterapi. Han afløser Harald Enzmann, som har siddet som formand i de maksimale to perioder af i alt seks år.

Kilde: Det Europæiske Lægemiddelagentur

FDA godkender influenzavaccine til hjemmebrug

Snart kan amerikanere vaccinere sig selv mod influenza. Den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed, FDA, har nemlig godkendt en influenzavaccine til at blive administreret i hjemmet. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Vaccinen kaldet FluMist er en næsespray og blev godkendt i 2003 til at blive administreret af en sundhedsperson. Men nu er vaccinen altså blevet godkendt til, at folk selv må administrere den. Dog skal personer i aldersgruppen 2-17 år have en forælder eller omsorgsperson til at administrere vaccinen.

Kilde: Reuters

EMA-komité skal vurdere tirzepatid til søvnapnø

Komitéen CHMP, som hører under Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA), er i gang med at vurdere, om lægemidlet Mounjaro med det aktive stof tirzepatid kan anvendes til at behandle søvnapnø.

Det viser Amgros’ Horizon Scanning-oritentering. Det er det amerikanske medicinalselskab Eli Lilly, som står bag Mounjaro, der behandler diabetes og overvægt.

Kilde: Amgros

Rapport: Landmænd oplever stigende problemer med antibiotikaresistens

Landmænd og dyrlæger oplever stigende problemer med antibiotikaresistens. Det viser en ny rapport, skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

I sommeren 2022 trådte et EU-forbud i kraft, som gjorde det ulovligt at tilsætte zink, som er blevet forbundet med resistens og miljøproblemer, til grisefoder. Det har fået forbruget af antibiotika og -resistens til at stige, lyder det.

Kilde: Aarhus Universitet

Annonce

Hvad er det, vi tror, vi opnår med generisk ordination?

Fortalerne for generisk ordination hævder, at det ud over besparelser vil lette lægernes arbejde uden at sætte patientsikkerheden over styr. Det tvivler jeg på. Ikke alt nyt er bedre. Måske er det på tide, at vi hviler i, at vi faktisk har et godt, effektivt, prisbesparende og ikke mindst patientsikkert system, vi bør værne om, skriver Ida Sofie Jensen, koncernchef for Lif.