Uvist om afvisning af ny kræftmedicin giver mere sundhed for pengene

Fordelen ved sundhedsøkonomiske analyser er optimering af de sundhedsgevinster, samfundet kan opnå for sundhedsbudgettet. Men det bør samtidig være et krav, at Medicinrådet som minimum kommunikerer, om en ny kræftmedicin er omkostningseffektiv eller ej, når rådet nu har indført en metode med obligatoriske sundhedsøkonomiske analyser, skriver Finn Ziegler, direktør i VAPOS Consulting. 

Annonce

Godt 80.000 er beskæftiget i medicinalindustrien

Sidste år stod medicinalindustrien for at øge omsætningen i den danske økonomi med knap 76 mia. kr. Det viser en ny analyse, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har udarbejdet.

Det skriver rådet i en pressemeddelelse. Mere end 80.000 personer var sidste år beskæftiget i industrien. 36.300 arbejdede i industrien. Mens 44.100 personer var i beskæftigelse ‘som følge af medicinalindustrien’.

Kilde: Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

WHO: Hjertesygdomme dræber 10.000 hver dag

Der dør hver dag 10.000 mennesker på grund af hjertesygdomme i den europæiske WHO-region. Det er oftere mænd end kvinder, som dør.

Det skriver verdenssundhedsorganisation WHO i en pressemeddelelse og henviser til en ny rapport. I rapporten bliver der advaret mod at have et for højt forbrug af salt samt for højt blodtryk.

Kilde: Verdenssundhedsorganisationen WHO

Roche får grønt lys til hjemmetest for HPV i USA

Den schweiziske medicinalvirksomhed Roche har fået godkendt sin hjemmetest for HPV af den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed, FDA.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters. HPV eller human papillomavirus kan forårsage kræft. Screening for HPV kan hjælpe med at identificere, hvem der har risiko for at udvikle livmoderhalskræft, som er den hyppigste kræftform, HPV forårsager.

Kilde: Reuters

Bestemt gruppe af unge bruger mere medicin

Unge, som ikke er under uddannelse eller i arbejde – også betegnet som NEET – indløser flere recepter til medicin for psykiske lidelser sammenlignet med unge, der er i uddannelse eller arbejder.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. De unge er i alderen fra 16 til 24 år. NEET-gruppen indløste i 2022 5,0 recepter per person, mens den anden gruppe af unge indløste 3,3 recepter per person.

Kilde: Danmarks Statistik

Annonce

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job