Ny økonomiaftale skal hjælpe med at styre medicinudgifter

En ny økonomiaftale mellem regeringen og Danske Regioner sikrer regionerne 2,1 mia. kroner mere til sundhed i 2025. Aftalen lægger også en ny opgave over til Medicinrådet og har fokus på redskaber til at styre medicinudgifter.

Annonce

Danske forskere tog kegler på årets EAACI-kongres

Banebrydende arbejde inden for provokationstests for lægemiddelallergi, en ambitiøs plan for interventioner til at forhindre børn i at udvikle astma, interessante resultater fra forsøg med allergen immunterapi og kønsforskelle i risiko for udvikling af astma. Det var nogle af de danske tophistorier fra den netop overståede kongres for European Academy of Allergy & Clinical Immunology (EAACI).

Imponerende resultater på EAACI med ny behandling af arvelig angioødem

To fase 3-studier, der på samme tid er blevet præsenteret i New England Journal of Medicine og på den årlige kongres for European Academy of Allergy & Clinical Immunology, peger på et nyt eksperimentelt lægemiddel som en helt ny behandlingsmulighed til patienter med arvelig angioødem.

Ny apotekerlov giver lettere adgang til vaccination

Folketinget har vedtaget en ny lov på apoteksområdet. Den giver bl.a. lettere adgang til vaccination, sygehusmedicin og medicinsamtaler. Det skriver Danmarks Apotekerforening i en pressemeddelelse.

Den nye lov indeholder også en ændring af apotekernes økonomi. Jesper Gulev Larsen, formand for Danmarks Apotekerforening, er ‘meget tilfreds’ med den nye lov.

Kilde: Danmarks Apotekerforening

Genom Center åbner for ansøgninger til database for forskere

Snart kan forskere få adgang til en national database, som indeholder genetiske oplysninger inden for forskellige sygdomsområder.

Det bliver muligt, efter at Nationalt Genom Center har åbnet for, at forskere fra hele landet kan ansøge om adgang. Det skriver centret i en pressemeddelelse. Forskerne skal forske inden for ‘personlig medicin’ for at få adgang til databasen.

Kilde: Nationalt Genom Center

Nordisk samarbejde skifter navn til Joint Nordic HTA-Bodies

Det nordiske samarbejde Finose, som Medicinrådet er en del af, skifter navn til Joint Nordic HTA-Bodies eller JNHB. Det skriver Medicinrådet i en pressemeddelelse.

Udover Danmark omfatter samarbejdet nu HTA-organisationer fra alle de nordiske lande: Island, Norge, Sverige og Finland. Derfor skifter samarbejdet navn til JNHB. JNHB har desuden for nylig indgået et samarbejde med forhandlingsorganerne i det nordiske lægemiddelforum.

Kilde: Medicinrådet

Johnson & Johnson skal betale milliarderstatning

Den amerikanske medicinalvirksomhed Johnson & Johnson skal betale 260 mio. dollars svarende til cirka 1,7 mia. kr. i erstatning til en kvinde i en retssag om alvorlige bivirkninger fra selskabets talkumpulver. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Retssagen har kørt i den amerikanske by Portland, hvor kvinden har fremført at have fået lungehindekræft efter at have anvendt talkumpulveret i mere end 30 år. Johnson & Johnson, som står over for søgsmål fra mere end 61.000 personer over selskabets talkumpulver, vil anke dommen.

Kilde: Reuters

Annonce