Annonce

Amgros offentliggør nye udbud med miljøkriterier

Indkøbsorganisationen Amgros offentliggør i den kommende tid nye udbud med miljøkriterier. Det skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Der vil indgå kriterier som emballage og transport i en række af udbuddene. Derudover vil der bl.a. blive introduceret helt nye miljøkriterier som energieffektivitet og returordning på devices. De er bl.a. udviklet med afsæt i en analyse, som er udarbejdet af konsulentvirksomheden Viegand Maagøe i samarbejde med Amgros og Region Hovedstadens Apotek.

Kilde: Amgros

Efter fald stiger antibiotikaforbruget igen

Forbruget af antibiotika er på vej op igen, efter at der var et fald under coronapandemien. Det viser nye tal fra overvågningsprogrammet DANMAP, skriver Statens Serum Institut i en pressemeddelelse.

I 2023 var forbruget i Danmark 6,6 pct. højere sammenlignet med 2022. Det er særligt antibiotika til luftvejsinfektioner og streptokokker, der driver stigningen.

Kilde: Statens Serum Institut

Eli Lilly får opbakning til Alzheimersmedicin fra ekspertpanel

Amerikanske Eli Lilly har fået opbakning til selskabets Alzheimersbehandling fra et eksternt ekspertpanel, som rådgiver FDA, den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Panelet var bl.a. enige om, at forsøgsdata viste, at Eli Lillys behandling, som indeholder det aktive stof donanemab, var effektiv hos patienter med et tidligt stadie af demenssygdommen.

Kilde: Reuters

SSI advarer om nyt salmonellaudbrud

Der er kommet endnu et udbrud af salmonella, lyder en advarsel fra Statens Serum Institut (SSI) i en pressemeddelelse. Endnu en gang er årsagen hakket oksekød. Det vides endnu ikke, hvor oksekødet stammer fra.

Der er indtil videre 43 smittede patienter, som er i alderen fra tre til 85 år. I maj advarede SSI om et andet salmonellaudbrud, som også viste sig at stamme fra hakket oksekød. Dengang var kødet blevet importeret fra England.

Kilde: Statens Serum Institut

Annonce

Overlæge om lungekræftstudie på ASCO: Kommer til at ændre behandlingen markant

På den årlige kræftkongres for American Society of Clinical Oncology blev der fremlagt resultater fra flere store fase 3-studier med behandlinger til patienter med lungekræft. Specielt et studie var ifølge ledende overlæge Morten Borg mere opsigtsvækkende end de andre. Det kommer til at ændre behandlingen markant, siger han.

Hvad skal der ske på sundhedsområdet i EU?

Medicinmangel kommer til at fylde mest i Europa-Parlamentet i den kommende valgperiode, ifølge analytiker ved Tænketanken Europa. Han sætter ord på, hvad vi kan forvente af sundhedsområdet de næste fem år.