Annonce

Alzheimersbehandling fra Eisai og Biogen får grønt lys i Sydkorea

Leqembi, som behandler demenssygdommen Alzheimers, er blevet godkendt i Sydkorea. Behandlingen er godkendt til voksne, som er let kognitiv svækket på grund af Alzheimers eller tidlig Alzheimers.

Det skriver de to selskaber Eisai og Biogen, som står bag behandlingen, i en pressemeddelelse. Sydkorea er det fjerde land, hvor behandlingen får grønt lys. Leqembi er også godkendt i USA, Japan og Kina. Derudover er bl.a. Det Europæiske Lægemiddelagentur i gang med at vurdere lægemidlet.

Kilde: Eisai og Biogen

Disse 20 lægemidler toppede i salg i 2023

Novo Nordisks populære diabetesmedicin Ozempic er på en tredjeplads over de lægemidler, der globalt solgte mest i 2023. Det skriver mediet Fierce Pharma, som står bag listen, der viser de 20 mest solgte lægemidler.

Kræftbehandlingen Keytruda fra Merck & Co. topper listen. På en andenplads kommer Humira, som Abbvie står bag, der bl.a. behandler forskellige former for gigt.

Kilde: Fierce Pharma

Japanske Asahi Kasei opkøber svensk selskab

Den japanske selskab Asahi Kasei har indgået en aftale om at opkøbe det medicinske selskab Calliditas Therapeutics. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Svenske Calliditas Therapeutics, som har base i Stockholm, udvikler bl.a. behandlinger til sjældne sygdomme som lungesygdommen idiopatisk pulmonal fibrose. Asahi Kasei har aftalt at opkøbe det svenske selskab for 11,8 mia. svenske kroner svarende til 7,6 mia. danske kroner.

Kilde: Reuters

Intet tyder på kriminel handling bag brande hos Novo Nordisk

To gange på en uge udbrød der brand hos Novo Nordisk. Først i Kalundborg og bagefter i Bagsværd. Politiet er i gang med at undersøge årsagerne til de to brande.

Indtil videre er der ikke noget, som peger på, at brandene kan have været påsatte. Det skriver MedWatch, som har talt med Lars Otto Andersen-Lange, pressechef hos Novo Nordisk. Han siger til mediet, at ‘der er intet, der indikerer, at der skulle ligge noget kriminelt bag brandene’.

Kilde: MedWatch

Annonce

Efter stop af kliniske forsøg: Minister undersøger løsninger

Der bliver arbejdet på at finde en løsning, så forskere kan fortsætte med at bruge registerdata til kliniske forsøg af godkendte lægemidler, oplyser indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V). Datatilsynet beklager forløbet i nyt brev.

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job