Annonce

Europæisk patentmyndighed erklærer Moderna-patent ugyldigt

Den Europæiske Patentmyndighed (EPO) har erklæret Modernas mRNA-patent ugyldigt. Moderna har været i strid med de to virksomheder BioNTech og Pfizer over patentet. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Moderna har meldt ud, at virksomheden vil anke afgørelsen. Moderna har sagsøgt BioNTech, da den amerikanske virksomhed mener, at BioNTech har kopieret Modernas mRNA-teknologi.

Kilde: Reuters

281 mio. på kræftområde skal gå til behandlinger, tandpleje og rådgivning

Regeringen og Danske Regioner er blevet enige om, hvad 281 mio. kr., der er afsat til kræftområdet i 2024, skal udmøntes til. Det skriver Indenrigs- og Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Midlerne skal bl.a. bruges til behandlinger, bl.a. i udlandet, tandpleje og patientrådgivning. Midlerne blev afsat i forbindelse med sundhedspakken, som blev præsenteret i foråret og havde en samlet ramme på fem mia. kr.

Kilde: Indenrigs- og Sundhedsministeriet

EMA: Salget af veterinær-antibiotika har aldrig været lavere

Der er aldrig blevet solgt så lidt antibiotika til dyr i Europa. Det betyder også en lavere risiko for resistente bakterier hos mennesker og dyr. Det skriver Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA).

I perioden fra 2011 og frem til 2022 er salget af veterinær-antibiotika faldet med 53 pct. i Europa. Det er baseret på data fra 25 lande, som har leveret data i hele perioden, herunder også Danmark.

Kilde: Det Europæiske Lægemiddelagentur

Roche indgår partnerskab med Nvidia

Den schweiziske medicinalvirksomhed Roche indgår et partnerskab med teknologivirksomheden Nvidia, som bl.a. udvikler grafikkort og AI-løsninger. Det skriver mediet FirstWord Pharma.

Det er Genentech, som blev en del af Roche i 2009, der har indgået partnerskabet. De to virksomheder vil bruge AI til at sætte skub i opdagelse og udvikling af nye behandlinger.

Kilde: FirstWord Pharma

Annonce

Endelig kan lymfompatienter behandles med CAR-T-celleterapi: »Enormt betydningsfuldt«

Hæmatologer har ventet længe på Medicinrådets seneste beslutning om at anbefale brugen af CAR-T-celleterapi til patienter med diffust storcellet B-celle lymfom. Nu er det endeligt muligt for læger at behandle deres patienter med den revolutionerende form for behandling, og det kommer vi til at se meget mere af i fremtiden, siger formand for Dansk Lymfom Gruppe.

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job