EU
Life Science Rådet er klar med sine anbefalinger til at få EU’s konkurrenceevne op
EU’s konkurrenceevne skal styrkes, og Life Science Rådet giver sit bud på en løsning. Life Science industrien er ikke bare et guldæg for Danmark, men kan også blive det for resten af EU, siger Peder Søgaard-Pedersen, direktør for Life Science i Dansk Industri.
Stor stigning i brugen af ADHD-medicin
Brugen af ADHD-medicin er steget 24 pct. det seneste år. Det viser nye tal over salget af forskellige typer medicin fra Sundhedsdatastyrelsen.
Stigningen er mere end en fordobling på blot fem år, hvor især piger og kvinder har taget et stort spring i brugen af ADHD-medicin.
Omvendt er brugen af opioider faldet med 8 pct. i løbet af det forgangne år, hvor også brugen af hormonel prævention er faldet.
Kilde: Sundhedsdatastyrelsen
Dansk medicinalselskab sagsøges af samarbejdspartner
Det danske medicinalselskab Genmab er blevet sagsøgt af deres amerikanske samarbejdspartner Abbvie for misbrug af forretningshemmeligheder. Det skriver Medwatch.
Genmab afviser beskyldningerne, og fortæller samtidig, at det blot er et af flere sagsanlæg, som Abbvie har indgivet mod deres konkurrenter.
Genmab oplyser desuden, at deres samarbejde med Abbvie i forbindelse med kræftmidlet epcoritamab vil fortsætte ufortrødent, mens retssagen pågår.
Kilde: Medwatch
Lægemiddel mod KOL når til Det Europæiske Lægemiddelagentur
Det Europæiske Lægemiddelagentur skal gennemgå det britiske medicinalfirma GSK’s anmodning om, at få deres lægemiddel, Nucala, godkendt som behandling mod lungesygdommen KOL. Det skriver Reuters.
Anmodningen kommer efter positive forsøgsresultater, der viste, at KOL-patienter behandlet med Nucala i op til 104 uger i mindre grad fik forværret deres sygdom end patienter, der fik placebo.
Kilde: Reuters
Fællesnordiske pakninger på engelsk er blevet godkendt
To fællesnordiske lægemidler med engelske tekster er blevet godkendt til brug i alle nordiske lande. Det skriver Lægemiddelstyrelsen. Det drejer sig om de to lægemidler Iqtopam mod epilepsi og Mozobil til stamcelletransplantation ved visse former for kræft.
Godkendelsen kommer som led i et pilotprojekt fra de nordiske lægemiddelmyndigheder, der skal gøre det lettere at få et produkt godkendt til salg i alle nordiske lande. Der er krav om nationale sprog på lægemiddelpakninger, men ved fællesnordiske pakninger bliver produktion, logistik og distribution mere krævende, når de forskellige nordiske sprog alle skal indgå.
Kilde: Lægemiddelstyrelsen
pharma-debat
Prodekan for innovation: Hvad vi taler om, når vi taler om translation
Translation eller translationel forskning. Et nøglebegreb i life science-innovation, som ikke nødvendigvis bliver forstået ens på tværs af universiteter, sundhedsvæsen og industrien. Det kan potentielt få værdifulde løsninger til at gå tabt undervejs. Vi har brug for at have en fælles ramme, jo mere vi skal tale om innovation, skriver Trine Winterø, prodekan på Københavns Universitet.
- Forskningsstøtte Center, Region Sjælland | Ansøgningsfrist: 21/04/2025
Her kan du administrere dine tilmeldinger til vores nyhedsbreve.
Dagens Pharma
E-mail: info@dagenspharma.dk
Tlf. 3332 4400
Adresse: Møntergade 19, 1140 København K
Ansv. chefredaktør: Jesper Bernstorf Jensen