Lægemiddel til rygestop kan redde liv, men der er behov for mere tilskud

Sundhedsstyrelsen anbefaler brugen af Decigatan til at hjælpe med at komme i mål med rygestop, og det glæder overlæge Anders Løkke fra Lungemedicin ved Vejle Sygehus. Han vil selv anbefale sine patienter at komme i behandling med lægemidlet, da det kan redde liv. Dog ærgrer han sig over, at der ikke er tilskud til behandlingen, eller at den endda gøres gratis.

Annonce

Medicinrådet får to nye medlemmer

Landets fem regioner har udpeget to nye medlemmer til Medicinrådet. De er kliniske farmakologer og overtager efter Hanne Rolighed Christensen, som stopper, og Birgitte Klindt Poulsen, som er blevet næstformand.

Et stigende antal graviditeter og fødsler er ‘komplicerede’

Der er et stigende antal kvinder, som har ‘komplicerede’ graviditeter og fødsler. Det viser en ny rapport, hvor fødeområdet er kortlagt.

Det er Sundhedsstyrelsen, som har udarbejdet kortlægningen. Rapporten viser, at antallet af børn, som blev født årligt, steg i perioden fra 2013 til 2021 med cirka 7.000 til 63.800. I 2022 faldt antallet til 58.800.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

FDA giver grønt lys til kombi-kræftbehandling fra Merck

Den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed FDA har godkendt et udvidet brug af behandlingen Keytruda i kombination med kemoterapi til at behandle en bestemt type avanceret livmoderhalskræft.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Det er medicinalvirksomheden Merck, som står bag Keytruda. Behandlingen er godkendt til patienter med livmoderhalskræft, som ikke har fået en operation, systemisk terapi eller stråling.

Kilde: Reuters

Patienter med bestemt type tarmkræft kan snart blive behandlet to steder i landet

Snart kan patienter med tarmkræft, som har spredt sig til bughinden, blive behandlet to steder i landet. Udover Aarhus Universitetshospital (AUH) kan patienter fremover også blive behandlet på Herlev og Gentofte Hospital.

Det har Sundhedsstyrelsen besluttet, skriver styrelsen i en pressemeddelelse. Det var sidste år, at DR afdækkede kræftskandalen på AUH, hvor patienter i hundredvis ventede for længe på en operation. Siden da har Sundhedsstyrelsen besluttet, at et til hospital skulle kunne tilbyde det avancerede kirurgiske indgreb cytoreduktiv kirurgi.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

FDA finder ingen sammenhæng mellem GLP-1 og selvmordstanker

Den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed FDA har ikke fundet nogen sammenhæng mellem det at bruge vægttabsmedicin, som er baseret på GLP-1, og selvmordstanker.

Det viser en tidlig undersøgelse, som FDA har foretaget. Det skriver Fierce Pharma. Populære vægttabsmidler fra Novo Nordisk og Eli Lilly er baseret på GLP-1-analoger.

Kilde: Fierce Pharma

Annonce

Er – eller kan Danmark blive – en førende life science-nation?

Hvis mønstret er at størstedelen af life science-funding i Danmark går til tidlige stadier, skal der etableres alternative finansieringsmuligheder for de mere modne virksomheder, som efterspørger langsigtede investeringer for at kunne opskalere og realisere deres potentiale i Danmark, skriver Jonas Hink, life science-konsulent og strategisk rådgiver.

Flere job