Kan vi vaccinere os mod kriser?

Både i EU og Danmark er der fokus på styrket civilt beredskab og på at sikre, at samfundet kan klare en krise. Det forudsætter ikke bare et stærkt forsvar, men også en modstandsdygtig civilbefolkning og et velsmurt sundhedsvæsen, skriver Thomas Richter, chef for Public Affairs i Pfizer.

Annonce

Medicinrådet anbefaler tre lægemidler til behandling af livmoderkræft

Efter en skriftlig proces har Medicinrådet besluttet at anbefale tre lægemidler til behandling af livmoderkræft. Det skriver Medicinrådet. 

Durvalumab anbefales i kombination med kemoterapi til behandling af patienter med kræft i livmoderslimhinden (endometriecancer) af typen dMMR/MSI-H. Anbefalingen gælder patienter med avanceret eller tilbagevendende sygdom og i god almentilstand (performance status 0 eller 1), som er kandidater til systemisk behandling.

Brug af dostarlimab i kombination med kemoterapi til behandling af patienter med endometriecancer af typen pMMR/MSS anbefales også. Anbefalingen gælder patienter med avanceret eller tilbagevendende sygdom og i god almentilstand (performance status 0 eller 1), som er kandidater til systemisk behandling.

Og endelig anbefaler Medicinrådet pembrolizumab i kombination med kemoterapi til behandling af patienter med kræft i livmoderslimhinden (endometriecancer) af typen dMMR/MSI-H. Anbefalingen gælder patienter med avanceret eller tilbagevendende sygdom og i god almentilstand (performance status 0 eller 1), som er kandidater til systemisk behandling.

Kilde: Medicinrådet

Bristol Myers vil investere 40 milliarder dollars i USA over 5 år

Mens truslerne om told fyger i en lind strøm fra den amerikanske præsident, Donald Trump, annoncerede amerikanske Bristol Myers Squibb mandag, at selskabet vil investere 40 milliarder dollars i forskning og produktion i USA over de næste fem år. 

Det var i en kronik i mediet Stat News, at selskabets adm. direktør, Christopher Boerner, breakede nyheden, der senere blev bekræftet over for Reuters af en talsmand fra virksomheden. Det skriver Reuters.

I kronikken skriver Boerner bl.a., at en styrkelse af den amerikanske produktion vil give større kontrol over de komplekse forsyningskæder, samtidig med at produktionen bringes tættere på, hvor størstedelen af forskningen og udviklingen finder sted.

»Gennem denne investeringsplan vil vi styrke vores tilstedeværelse i hele landet, øge produktionen af radiopharma og investere i kunstig intelligens og maskinlæring for at hjælpe os med at øge innovationshastigheden markant,« skriver Boerner.

Kilde: Reuters

Ny opgørelse: Kun 60 pct. af nye og innovative lægemidler er til rådighed for danske patienter

I perioden 2020-2023 var der 70 nye lægemidler, der aldrig blev tilgængelige for danskerne, selvom de er godkendt. Det skriver Lægemiddelindustriforeningen Lif.

Den europæiske lægemiddelindustriorganisation, EFPIA, har netop udgivet den årlige opgørelse Patients W.A.I.T. Indicator Survey. Opgørelsen viser, hvilke godkendte, nye lægemidler det enkelte land har givet adgang til. Undersøgelsen omfatter 36 europæiske lande og sammenligner adgangen til 173 nye lægemidler.

Opgørelsen viser, at ud af de 173 godkendte lægemidler er blot 103, omtrent 60 pct., blevet anbefalet eller har fået tilskud i Danmark. Ydermere er der kun begrænset adgang til en stor del af de 103 godkendte lægemidler for danske patienter. Hvis man udelukkende ser på de lægemidler, hvor danske patienter har fuld adgang, ligger Danmark under det europæiske gennemsnit.

Kilde: Lif

Annonce

Flere job