Annonce

Pas på: AI gør dig doven og uvidenskabelig

AI rummer fantastiske muligheder for pharmaindustrien, men det er vigtigt, at vi ikke bliver for dovne og glemmer, at det er i samarbejdet mellem AI og mennesker, at vi kan holde fast i den videnskabelige kvalitet og evidens, skriver Tove Holm-Larsen, adm. direktør i virksomheden Silvi.ai og professor i sundhedsøkonomi.

Komité finder ikke sammenhæng mellem selvmordstanker og vægttabsmedicin

Komitéen PRAC, som hører under Det Europæiske Lægemiddelagentur, har ikke fundet ‘tilstrækkelig’ dokumentation for, at der er sammenhæng mellem at anvende medicin, som er baseret på GLP-1-analoger, og risiko for bl.a. selvmordstanker og selvskade.

Det skriver Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse. De to populære lægemidler Ozempic og Wegovy, som Novo Nordisk står bag, er f.eks. baseret på GLP-1-analoger.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Moderna sætter pause på fabriksplaner i Kenya

Det amerikanske medicinalselskab Moderna har valgt at sætte sine planer om at bygge en produktionsfabrik i Kenya på pause. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det sker, efter at efterspørgslen på selskabets COVID-19-vacciner er faldet. Moderna har tidligere meldt ud, at selskabet ville investere omkring 500 mio. dollars svarende til 3,5 mia. danske kroner i en produktionsfabrik.

Kilde: Reuters

Vaccine mod øjeninfektion viser lovende resultater

En ny vaccine, som behandler øjeninfektion, er blevet testet på mennesker og viser lovende resultater. Det skriver Statens Serum Institut (SSI) i en pressemeddelelse.

Vaccinen skal beskytte mod øjeninfektionen trachoma, der bliver forårsaget af klamydia. Det er forskere fra SSI og Imperial College London i Storbritannien, som har testet vaccinen. Resultaterne er udgivet i Lancet Infectious Diseases.

Kilde: Statens Serum Institut

Færre børn bliver født ved hjælp af fertilitetsbehandlinger

Antallet af børn, som bliver født efter brug af fertilitetsbehandlinger, er faldet. I 2023 blev der født to pct. færre børn sammenlignet med året før. Det skriver Sundhedsdatastyrelsen i en pressemeddelelse.

Det er ikke kun antallet af børn, som er født efter assisteret reproduktion, som er dalet. Det samme er antallet af fødsler helt generelt. Antallet af kvinder, som fødte i 2023, er også faldet med to pct. sammenlignet med 2022.

Kilde: Sundhedsdatastyrelsen

Annonce

Stolt Pernille Weiss: EU-Parlamentet vedtager holdning til fremtidig lægemiddellov

EU-Parlamentet har vedtaget sin holdning til en reform af EU’s lægemiddellov, som danske Pernille Weiss (K) har været hovedforhandler på. Men en færdig aftale har stadig lange udsigter, da EU-Rådet tidligst vil være klar til at indlede forhandlinger i slutningen af året, oplyser Indenrigs- og Sundhedsministeriet.

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job