Topforsker på ERA: FLOW-resultater kommer til at ændre behandling af nyresygdom

På den årlige kongres for European Renal Association talte alle om FLOW-studiet med behandling af personer med nyresygdom og type 2-diabetes med semaglutid. Det kommer helt sikkert til at ændre behandlingen af nyresygdom, fortæller forskningsleder på Steno Diabetes Center Copenhagen Peter Rossing.

Dette var de danske højdepunkter ved stor europæisk kongres for nyresygdom

Resultater fra studier med data fra de danske registre trækker sædvanlig vis meget opmærksomhed på store medicinske kongresser. Sådan var det også på den netop overståede kongres for European Renal Association, hvor danske studier også pegede på en potentielt set ny standardbehandling til patienter med sjælden nyresygdom.

Annonce

Region Syddanmark får millioner til ‘bærdygtige lægemidler’

Region Syddanmark har fået bevilliget fire mio. kr. til et initiativ kaldet ‘Bæredygtige Lægemidler’. Initiativet er en udløber af, at Region Syddanmark er blevet udpeget til at stå i spidsen for den grønne omstilling inden for lægemidler.

Det skriver regionen i en pressemeddelelse. Regionen vil også etablere et nationalt forum for bæredygtige lægemidler, som skal høre under det tværregionale forum for koordination af medicin.

Kilde: Region Syddanmark

Regeringen ændrer kurs og støtter coronaevaluering

Regeringen har besluttet alligevel at støtte en evaluering af, hvordan coronapandemien blev håndteret. Det skriver Ekstra Bladet.

Det bliver Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, VIVE, som skal udarbejde evalueringen. Der er til at begynde med blevet afsat fem mio. kroner til arbejdet. Evalueringen skal bl.a. undersøge, hvad effekten var af de forskellige tiltag, der blev indført under pandemien, som eksempelvis nedlukningerne.

Kilde: Ekstra Bladet

Kvinder på populær medicin opfordres til at være forsigtige med prævention

Kvinder, som er i behandling med populære lægemidler som Ozempic og Wegovy, bør være ekstra opmærksomme på at beskytte sig for at undgå at blive gravide. Det skriver det britiske medie The Guardian.

Der er rapporteret tilfælde, hvor kvinder er blevet gravide, selvom de har brugt hormonel prævention. Der er bl.a. oprettet en Facebook-gruppe, som hedder ‘I got pregnant on Ozempic’, som har over 750 medlemmer.

Kilde: The Guardian

Takeda planlægger at fyre over 600 medarbejdere i USA

Det japanske medicinalselskab Takeda har planer om at afskedige 641 medarbejdere på to af selskabets faciliteter i den amerikanske delstat Massachusetts. Det skriver mediet Fierce Pharma.

Takeda planlægger at fyre 495 fra sit amerikanske hovedkontor i byen Cambridge, mens 146 skal fyres fra et site i Lexington. Afskedigelserne begynder i juli og slutter i marts næste år.  Tidligere i år fyrede Takeda 200 medarbejdere fra et site i byen Orth an der Donau i Østrig.

Kilde: Fierce Pharma

Annonce

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job