Kære læser,

For femte år i træk samler Dagens Medicin og Netdoktor sundhedsdanmark til årets sundhedskonference, ‘2 dage for sundheden’, som afholdes den 21.-22. november i København. 

I år stiller vi skarpt på fremtidens sundhedsvæsen. Over to dage og fire forskellige spor vil du kunne opleve en række spændende oplægsholdere præsentere de nyeste sundhedsteknologier og ledelsestrends, der vil præge udviklingen i sundhedssektoren i de kommende år. 

Kollegarabat: I får 25 pct. rabat på tilmelding nr. 2 og opefter.

Se hele det spændende program og tilmeld dig her.

Jeg håber vi ses til konferencen i november.

Med venlig hilsen

Jesper Bernstorf Jensen

Ansv. chefredaktør

Dagens Pharma og Dagens Medicin

Annonce

Kræftplan V skal have fokus på senfølger og opsporing

Den kommende Kræftplan V kommer til at have fokus på livet med kræft og livet efter et sygdomsforløb, hvor mange lever med senfølger.

Det skriver Indenrigs- og Sundhedsministeriet, som har lanceret kommissoriet for det faglige oplæg til planen. Det har bl.a. fokus på tidlig opsporing og diagnostisk samt bedre udnyttelse af teknologi. Sundhedsstyrelsen indleder arbejdet med Kræftplan V dette efterår, og afleverer det faglige oplæg til Indenrigs- og Sundhedsministeriet i efteråret 2024.

Kilde: Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Sundhedsstyrelsen opdaterer retningslinjer for coronavirus

Sundhedsstyrelsen har opdateret retningslinjer for, hvordan COVID-19 skal håndteres i sundhedsvæsenet. 

De nye retningslinjer indeholder ‘få mindre ændringer’. De understreger bl.a., at corona skal håndteres som andre luftvejssygdomme. Det bliver stadig anbefalet, at personer med symptomer på COVID-19 bliver testet, hvis en læge vurderer, at det er relevant.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Et stigende antal unge får klamydia

Der er flere unge, som bliver smittet med den smitsomme kønssygdom klamydia. Sidste år var der 35.678 unge mellem 15 og 29 år, som blev testet positiv for klamydia.

Det skriver organisationen Sex & Samfund, som har fået data fra Statens Serum Institut. Der er en testrate på 16 pct. blandt de unge mellem 15 og 29 år. Generelt er der flere kvinder end mænd, som bliver testet.

Kilde: Sex & Samfund

Annonce

Margrethe Bang Henriksen

Kunstig intelligens skal identificere patienter med lungekræft på Sygehus Lillebælt

Læger fra Sygehus Lillebælt skal afprøve en Roche-distribueret kunstig intelligens-algoritme på patienter med KOL eller mistanke om KOL for at finde ud af, om patienterne også har lungekræft eller høj risiko for at udvikle lungekræft inden for 12 mdr. Tanken er den, at vi kan bruge algoritmen fremadrettet til at identificere en gruppe patienter med høj risiko for lungekræft, så vi selektivt kan screene dem, fortæller forsker.

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job