Overlæge: Glofitamab bør godkendes til denne gruppe lymfekræftpatienter

Stort studie med også danske patienter med refraktær eller relaps diffust storcellet B-celle lymfom viser, at behandling med glofitamab giver en overlevelse, som ikke før er set ved nogen anden behandling. Det bør blive den nye standard til denne patientgruppe, siger overlæge Peter de Nully Brown.

Annonce

Forskere finder antimikrobiel resistens hos byfugle

Vilde fugle, som eksempelvis lever i byer tæt på mennesker, har sandsynlighed for at være bærere af bakterier med antimikrobiel resistens (AMR). Det viser ny forskning, som forskere fra University of Oxford i Storbritannien står bag.

Forskerne analyserede prøver fra 30 forskellige fuglearter, som lever i otte forskellige lande. I alt analyserede forskerne 700 prøver og fandt genetiske markører, som er associeret med AMR, hos alle de undersøgte fuglearter. Studiet er publiceret i tidsskriftet Current Biology.

Kilde: University of Oxford

EU-Kommissionen giver grønt lys til behandling for livmoderkræft

EU-Kommissionen har godkendt to lægemidler til at behandle kræft i livmoderen, som er primær fremskreden eller tilbagevendende. Det skriver mediet FirstWord Pharma.

Det drejer sig om behandlingerne Imfinzi (durvalumab) og Lynparza (olaparib), som det svensk-britiske selskab AstraZeneca står bag. Begge lægemidler er i forvejen godkendt til at behandle andre kræftsygdomme.

Kilde: FirstWord Pharma

Storbritannien lancerer abonnementsordning for antibiotika

Det britiske offentlige sundhedssystem, NHS, lancerer en ny betalingsordning for antibiotika, som er abonnementsbaseret. Det skriver mediet Financial Times.

NHS vil sammen med den britiske pendant til Medicinrådet, NICE, forhandle faste takster til medicinalvirksomhedernes produkter. Tiltaget sker bl.a. for at give incitament til at udvikle nye typer af antibiotika.

Kilde: Financial Times

Studie: Patienter med svær corona ser ud til at have bestemt enzym

Et hold af forskere, som bl.a. er fra University of Melbourne i Australien, har gjort en ny opdagelse om de patienter, som bliver alvorligt syge af luftvejsvirus som corona. Det skriver det britiske medie The Guardian.

Forskerne har bl.a. undersøgt blodprøver fra indlagte patienter med enten alvorlig corona, RSV eller sæsoninfluenza. De fandt ud af, at de personer, der blev mest syge eller døde, havde høje niveauer af et bestemt enzym kaldet oleoyl-ACP-hydrolase. Studiet er publiceret i tidsskriftet Cell.

Kilde: The Guardian

Annonce

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job