Mere fokus på internationalisering, tak!

Når dansk life science mangler arbejdskraft, kan universiteterne være nøglen til at tiltrække og fastholde internationale talenter, der bevæger sig frit over grænserne og slår sig ned, hvor rammerne er bedst, fordommene færre og mulighederne størst. Læg hertil, at universiteterne også kan hive de gode ideer ind fra udlandet. Alt, det kræver, er et ændret mindset hos politikerne, fonde, virksomheder og selvfølgelig hos os selv.

Annonce

Markant stigning i omsætning af lægemidler

I første kvartal af 2024 indkøbte regionernes sygehusapoteker lægemidler via Amgros for næsten 2,1 mia. kr., hvilket svarer til en stigning på ca. 11,5 pct. i forhold til samme periode sidste år. Samtidig stiger de indkøbte mængder med ca. én pct. Det viser en opgørelse fra Amgros. 

Det er især indkøb af lægemidler til behandling af kræft og autoimmunsygdomme, som driver udviklingen. Udgifterne til denne lægemiddelgruppe udgør over 90 pct. af den samlede stigning i de totale lægemiddeludgifter i perioden.

Kilde: Amgros

Nordiske sundhedsministre vil styrke samarbejdet om antibiotika

De nordiske lande skal arbejde tættere sammen om at sikre forsyninger af antibiotika. Det aftalte sundhedsminister Sophie Løhde (V) med sine ministerkolleger på et møde i Nordisk Ministerråd i Stockholm i sidste uge. Det skriver Indenrigs- og Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Som en del af det fællesnordiske initiativ blev det aftalt at arbejde videre med konkrete modeller, der kan bidrage til at sikre forsyningen med antibiotika i Norden. Det skal bl.a. ske ved at se på, om de nordiske lande kan købe antibiotika ind i fællesskab. 

Kilde: Indenrigs- og Sundhedsministeriet

FDA godkender nyt middel til behandling af blærecancer

Den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed, FDA, har godkendt blærecancerlægemidlet Anktiva fra firmaet ImmunityBio. Det skriver nyhedsbuerauet Reuters.

Behandlingen med midlet virker ved at aktivere sygdomsbekæmpende hvide blodceller, kaldet NK (natural killer) celler, samt T-celler, for at skabe langvarig immunitet i kroppen. Brugt i kombination med BCG-vaccine kan behandlingen bruges til det store flertal af blærecancerpatienter, der ikke har effekt af vaccinen, og hvor sygdommen endnu ikke har spredt sig.

Kilde: Reuters

Næsten alle børn følger børnevaccinationsprogrammet

Med en tilslutning på 97 pct. bliver næsten alle børn i Danmark vaccineret mod difteri, stivkrampe, kighoste og polio. MFR-vaccination, der beskytter mod fåresyge, mæslinger og røde hunde, har ligeledes en høj tilslutning på 94 pct. Det viser årsrapporten for børnevaccinationsprogrammet, som Sundhedsstyrelsen står bag.

Tilslutningen til HPV-vaccination er dog fortsat lavere end Sundhedsstyrelsen målsætning om, at 90 pct. af alle børn får vaccinen. Blandt piger var tilslutningen i 2023 på 89 og 78 pct. for henholdsvis første og andet stik. Blandt drengene takkede 87 pct. ja til første stik, mens 75 pct. fik andet stik.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Annonce

Flere job