Annonce

Fælles engelske pakninger skal sikre bedre forsyning

I januar begynder et fælles nordisk pilotprojekt, hvor de nordiske lægemiddelmyndigheder vil teste, hvordan medicinpakker med tekst på engelsk fungerer.

Det skriver Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse. Formålet med projektet er at forbedre forsyningssikkerheden af lægemidler til hospitalerne. Projektet, som løber i fem år, kommer til at køre i Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Virksomheder opfordrer til evaluering af principper for prioritering

De syv principper, som ligger til grund for Medicinrådets arbejde, bør evalueres. Sådan lyder opfordringen fra repræsentanter fra fem medicinalvirksomheder i et debatindlæg i mediet Altinget.

De opfordrer til, at der bliver udarbejdet en ‘uafhængig evaluering af principperne, deres fortolkning og vægtning, samt hvor tidssvarende de er i forhold til udviklingen på lægemiddelområdet’.

Kilde: Altinget

Medicinsk cannabis på recept bliver gjort permanent

En forsøgsordning, hvor patienter kan få medicinsk cannabis på recept, bliver gjort permanent. Det sker, efter at regeringen og et flertal i Folketinget har indgået en aftale.

Det skriver Indenrigs- og Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse. Forsøgsordningen, som blev sat i gang i 2018, bliver gjort permanent fra 2026. Ordningen vil fortsætte med at være målrettet patienter, der har kroniske smerter, kræft, multipel sclerose og rygmarvsskader.

Kilde: Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Nye tal: 110 personer blev diagnosticeret med hiv i 2023

Sidste år blev 110 personer diagnosticeret med hiv i Danmark. Det viser nye tal fra Statens Serum Institut (SSI). Der er særligt en nedgang i tilfældene hos mænd, som har sex med mænd. Her blev 39 sidste år diagnosticeret med hiv.

Det skriver SSI i en pressemeddelelse. Udover de 110 nye tilfælde blev der registreret 117 personer, som var blevet diagnosticeret, inden de kom til Danmark i 2023.

Kilde: Statens Serum Institut

Annonce

Forebyggelse – den gode investering, som vi aldrig får lavet

DEBAT: I 2022 brugte vi 5 pct. af de samlede sundhedsudgifter på forebyggelse i Danmark. Det er et overraskende lavt tal, når man tænker på, at vores politikere de sidste 20 år har råbt på mere forebyggelse, og at vi mere end nogensinde har et sundhedsvæsen, som er i knæ og mangler hænder, skriver sundhedsøkonom Tove Holm Larsen.

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job