Annonce

Medicinalselskaber vil bruge mere klimavenligt flybrændstof

Novo Nordisk og AstraZeneca har forpligtet sig til at købe mere af det klimavenlige flybrændstof SAF, når selskaberne flyver lægemidler eller ansatte. Det skriver Ritzau/Kristeligt Dagblad.

De to medicinalselskaber er en del af alliancen Sustainable Aviation Buyers Alliance. Det er medlemmerne i den alliance, som bl.a. også tæller Google og Microsoft, der sammen har forpligtet sig til at købe ‘SAF-kreditter’.

Kilde: Ritzau/Kristeligt Dagblad

Takeda indgår samarbejde med Kumquat Biosciences

Det japanske medicinalselskab Takeda har indgået et strategisk samarbejde med Kumquat Biosciences, som er baseret i San Diego i USA. Det skriver FirstWord Pharma.

Aftalen indeholder en eksklusiv global licensaftale til at udvikle og kommercialisere en lægemiddelkandidat inden for kræft-immunterapi. Licensaftalen er potentielt mere end 1,2 mia. dollars værd, hvilket svarer til ca. 8,4 mia. kr.

Kilde: FirstWord Pharma

FDA advarer mod falske Botox-injektioner

Den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed, FDA, advarer om, at der er falske udgaver af Botox-injektioner, som medicinalselskabet AbbVie står bag, i omløb i flere amerikanske stater.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters. De falske Botox-udgaver giver skadelige reaktioner. Der er indtil videre rapporteret tilfælde i ni stater, bl.a. i New York, Washington og Colorado.

Kilde: Reuters

Et stigende antal bliver smittet med TBE-virus

Der er et stigende antal personer i Danmark, som bliver smittet med den farlige virus TBE, efter at de er blevet bidt af en flåt. Det viser ny forskning, som bliver præsenteret på en flåtkonference i Nyborg, skriver DR.

I 2022 var der fem tilfælde, mens der sidste år var 12 tilfælde. Virussen er også blevet mere udbredt i landet. Ud over Bornholm og Nordsjælland har der også været smittetilfælde på bl.a. Falster og Fyn.

Kilde: DR

Annonce

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job