Genmab opnår milepæl og får gevinst på 75 mio. dollar af partner

Salget af kræftmidlet Darzalex rundede sidste år 2 mia. dollar, hvilket har udløst en milliongevinst til Genmab fra partneren Janssen.
Foto: Tuala Hjarnø/Genmab
Foto: Tuala Hjarnø/Genmab
/ritzau/FINANS

Genmab har rundet en salgsmilepæl med sit kræftmiddel Darzalex - også kendt som Daratumumab - og det indløser en gevinst på 75 mio. dollar fra partneren Janssen.

Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen tirsdag aften.

I 2018 rundede salget af midlet 2 mia. dollar, og derfor modtager Genmab millionbeløbet fra den amerikanske partner, som det danske biotekselskab i august 2012 gav en global, eksklusiv licens til at udvikle, fremstille og kommercialisere Darzalex.

"Vi er meget glade for, at Darzalex, mens lanceringen fortsætter, er blevet tilgængeligt for så mange flere patienter med multipel myelomatose (knoglemarvskræft, red.), hvilket er reflekteret i opnåelsen af denne salgsmilepæl."

"Med de yderligere potentielle indikationer, der godkendes i fremtiden, ser vi frem til en endnu større vækst i de kommende år," siger Jan van de Winkel, der er administrerende direktør hos Genmab, i meddelelsen.

Salgsmilepælen var allerede indregnet i Genmabs forventninger til regnskabsåret 2018, og derfor fastholdes selskabets tidligere prognose for regnskabsåret, fremgår af det meddelelsen.

Genmab offentliggør sit regnskab for hele 2018 den 20. februar.

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også