Leif Vestergaard, direktør for Kræftens Bekæmpelse.

Vi skal bevare vandtætte skotter mellem Danske Regioner og Medicinrådet Godt med QALY-modellen i Medicinrådets arbejde, men rådet kæmper fortsat med en metodebog, som rådets medlemmer på visse områder fortsat finder uforståelig og uforklarlig, skriver Leif Vestergaard.

Medicinrådet får nu mulighed for at anvende kvalitetsjusterede leveår (QALY) i sit arbejde. Det fremgår af det forslag om justeringer af Medicinrådet som Danske Regioner nu har sendt i høring. Det er et forslag som blandt andre Danske Patienter bakker op om, fordi arbejdet i Medicinrådet har manglet den mulighed. Når rådet har skullet træffe beslutninger, har de enkelte medlemmer ind imellem siddet og lavet deres egne overslag over udgiften pr. leveår og søgt at justere for effekten på livskvalitet....

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind