Vacciner mod kopper og tuberkulose beskytter muligvis mod kræft Vacciner mod kopper og tuberkulose reducerer tilsyneladende risikoen for melanom med 50 pct., viser tysk studie. Forskere fra Statens Serum Institut vil undersøge vaccinernes beskyttende effekt i dansk regi.

Et tysk studie viser, at personer, der er vaccineret mod kopper og tuberkulose, tilsyneladende har lavere risiko for at få modermærkekræft. Den hypotese vil en gruppe danske forskere fra Statens Serum Institut, som er specialiserede i at undersøge vacciners uspecifikke effekter, nu efterprøve i en dansk sammenhæng i et projekt støttet af Kræftens Bekæmpelse. Det fremgår af en nyhed på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside. »Det er for tidligt at sige, hvad et eventuelt positivt resultat vil kunne bruges til. Men det...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.