Udgifter til sygehusmedicin falder
Sygehusapoteker Lars Nielsen fra Region Hovedstaden forklarer, at udgiftstigningen i ny, dyr sygehusmedicin blev opslugt af besparelser fra tre store patentudløb. Han forventer, at udgifterne til dyr sygehusmedicin fortsætter igen i 2020.

Udgifter til sygehusmedicin falder Regionernes udgifter til sygehusmedicin falder for første gang i flere år, viser ny rapport. Amgros forventer dog, at vi vil se stigninger igen næste år.

I de første tre kvartaler af 2019 faldt regionernes indkøb af lægemidler med 3,1 pct. sammenlignet med samme periode sidste år, viser en ny markedsovervågning fra Amgros. I kroner og øre svarer det til 191 mio. kr. Det er første gang i flere år, at regionernes udgifter til sygehusmedicin falder. Årsagen til faldet skyldtes »i altovervejende grad biosimilære introduktioner«, står der i markedsovervågningen. Og Amgros forventer ifølge markedsanalysen, at udgiftsfaldet til sygehusmedicin vil blive vendt til en udgiftsstigning på fire...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind