Sygehusapoteker Lars Nielsen fra Region Hovedstaden forklarer, at udgiftstigningen i ny, dyr sygehusmedicin blev opslugt af besparelser fra tre store patentudløb. Han forventer, at udgifterne til dyr sygehusmedicin fortsætter igen i 2020.

Udgifter til sygehusmedicin falder Regionernes udgifter til sygehusmedicin falder for første gang i flere år, viser ny rapport. Amgros forventer dog, at vi vil se stigninger igen næste år.

I de første tre kvartaler af 2019 faldt regionernes indkøb af lægemidler med 3,1 pct. sammenlignet med samme periode sidste år, viser en ny markedsovervågning fra Amgros. I kroner og øre svarer det til 191 mio. kr. Det er første gang i flere år, at regionernes udgifter til sygehusmedicin falder. Årsagen til faldet skyldtes »i altovervejende grad biosimilære introduktioner«, står der i markedsovervågningen. Og Amgros forventer ifølge markedsanalysen, at udgiftsfaldet til sygehusmedicin vil blive vendt til en udgiftsstigning på fire...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.