Sundhedsstyrelsen: Medicin bør kun spille lille rolle i behandling af overvægt Sundhedsstyrelsen anbefaler fortsat kun medicinsk behandling af overvægt i særlige tilfælde.

Ændring af kost- og motionsvaner – ikke medicin – bør spille hovedrollen i behandlingen af overvægt, mener Sundhedsstyrelsen. Det fremgår af en netop opdatereret udgave af Den Nationale Rekommandationsliste for farmakologisk behandling af overvægt. I de særlige tilfælde, hvor medicinsk behandling anbefales, anbefales lægemidlerne liraglutid og orlistat for hvilke det gælder, at det er usikkert om behandlingen er mere gavnlig end skadelig for patienterne. »Det er vigtigt, at patienten er stærkt motiveret for behandlingen, og at der har været en...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind