Ellen Trane Nørby
Foto: Flemming Leitorp

Sundhedsminister vil regulere medicinpriser ved lov Står det til sundhedsministeren skal medicinalvirksomheder, der ikke har tilsluttet sig prisloftsaftalen, fremover prisreguleres ved lov gennem et eksternt referenceprissystem.

Nu vil sundhedsminister, Ellen Trane Nørby (V), lave et prisreguleringssystem, som skal gælde for de virksomheder, der ikke vil tilslutte sig prisloftsaftalerne. Formålet er klart – incitament til at tilslutte sig de statslige aftaler. »Mange medicinalvirksomheder i Danmark har allerede forpligtet sig til frivillige prisaftaler, der hindrer priserne i at stikke af. Men der er desværre en del af markedet, som ikke indgår i aftalerne – og dem vil vi fremadrettet regulere med lovgivning,« siger ministeren i en pressemeddelelse. Til...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.