Stine Brix

Sundhedsminister afkræves svar om gebyrstigninger på kliniske forsøg Enhedslistens sundhedordsfører Stine Brix har stillet sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) flere spørgsmål om de store gebyrstigninger, regeringen vil lægge på kliniske forsøg.

Sundhedsministeriet vil mangedoble gebyrer på forsøg med nye lægemidler og behandling, og det har fået Enhedslistens sundhedordsfører Stine Brix til at fare i blækhuset. Hun har i Folketingets sundhedsudvalg stillet flere spørgsmål til sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) om de store gebyrstigninger. Gebyret vil blive på mellem 22.800 kroner og 57.300 kroner og skal betales, når en forsker ønsker, at Lægemiddelstyrelsen skal behandle en ansøgning om godkendelse af og kontrol af forsøget. Dertil kommer et årsgebyr på 12.700 kroner. Ifølge...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.