Studie bekræfter interaktion mellem svampemiddel og warfarin Casehistorier om utilsigtede hændelser efter samtidig behandling med svampemidlet miconazol og warfarin bekræftet i netop offentliggjort artikel.

Flere tilfælde af blødninger og hospitalsindlæggelser efter samtidig behandling med svampemidlet miconazol (Brentan) og det blodfortyndende middel warfarin, fik i 216 Lægemiddelstyrelsen og Styrelsen for Patientsikkerhed til at udsende en advarsel om mistænkte interaktioner mellem de to lægemidler. Myndighedernes advarsel var baseret på en række enkeltcases og ikke egentlige studier. Den farmakoepidemiologiske forskergruppe på Klinisk Farmakologi og Farmaci, Syddansk Universitet, har i et netop offentliggjort, kontrolleret observationelt studie bekræftet interaktionen mellem miconazol og warfarin. Forskergruppen under ledelse af læge, ph.d.-studerende Maja...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.