Stort potentiale i kombinationspræparater til diabetes
Én pen med både insulin og GLP1-agonister er en fordel, for så skal patienterne administrere færre præparater, siger professor Tina Vilsbøll, klinikchef på Steno Diabetes Center Copenhagen.

Stort potentiale i kombinationspræparater til diabetes Patienter med type 2-diabetes behandles meget ofte med en bred pallette af medicin, men fremtiden vil byde på flere kombinationspræparater, der vil reducere mængden af medicin for patienterne.

Patienter med type 2-diabetes får ofte mellem 10 til 20 forskellige tabletter og nogle flere injektioner dagligt, hvorfor der er stort potentiale i at udvikle kombinationspræparater, der kan reducere mængden af medicin til patientgruppen. De senere år er nye insulinanaloger, SGLT 2-hæmmere og langtidsvirkende GLP-1-analog blevet tilgængelige i Danmark. Og for få måneder siden kom så den første kombination af insulin og GLP-1 fra Novo Nordisk i én og samme pen, Xultophy (Tresiba og Victoza) til behandling af patienter med...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind