Søgaard: Et centerland løb endnu engang af med et agentur EU's udkantslande, som Danmark, har alene på grund af sin geografiske placering ringere odds for at vinde værtsskaber for europæiske agenturer som EMA, vurderer professor i sundhedsøkonomi Jes Søgaard.

EUs centerlande står på grund af deres geografiske placering særligt gunstigt i kampen om agenturer. Set i det lys er det ikke så underligt at Amsterdam løb af med værtskabet for det europæiske lægemiddelagentur EMA ved gårsdagens afstemning i Bruxelles. Men Amsterdam og Nederlandene står jo i øvrigt ikke specielt stærkt på lægemiddelområdet. Tværtom. Det vurderer Jes Søgaard, der er professor i Sundhedsøkonomi ved Syddansk Universitet.   »Den store afstand er noget af det, der er udkantslandenes problem. Alene det...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.