En række udvalgte partier bliver af lægemidler indeholdende det aktive stof paracetamol trukket tilbage fra apotekerne og forhandlere. Tilbagetrækningen sker, fordi det ved en inspektion hos en underleverandør er konstateret, at der har været afvigelser i forhold til reglerne for god fremstillingspraksis af lægemidler i de specifikke batcher. Lægemiddelstyrelsen vurderer, at der ikke er sundhedsfare ved at bruge produkterne, og derfor berøres patienter ikke direkte af tilbagekaldelsen. »Vi har valgt at produkterne skal trækkes tilbage fra forhandlerne, fordi vi arbejder...
Aalborg Sygehus klar med ny metode til overvågning af lægemidler
Skriv en kommentarDansk rekordfangst af ulovlig medicin
Skriv en kommentarFirmaer politianmeldt for dårlig vejledning til gravide
Skriv en kommentarMyndigheder fraråder antidepressivt middel i høje doser
Skriv en kommentarLægemiddelstyrelsen indskærper risici ved antidepressiv medicin til gravide
Skriv en kommentarBivirkningskomité skal diskutere sikkerhed ved Cipramil
Skriv en kommentarStyrelse advarer om risiko for blodprop ved immunglobulin
Tilskuddet til enkelte typer medicin mod forstørret prostata bortfalder
Skriv en kommentar
Lægemiddelstyrelsen lægger ny kurs: »Den største udfordring er at skaffe nok hjerner« Der findes ikke vindere i Lægemiddelstyrelsens kamp med industrien om de efterspurgte og alt for få kompetente medarbejdere inden for lægemiddelområdet, og derfor må direktør Lars Bo Nielsen i styrelsens nye strategi kigge indad for at finde de rigtige ressourcer.
Skriv en kommentar
»Det er ikke sikkert, at den næste sundhedskrise ligner det, vi har nu« INTERVIEW: Forsyningsproblemer er forsvindende små i Danmark, men alligevel sætter Lægemiddelstyrelsen med den erfarne faglige direktør Merete Hermann i spidsen ind for at præge realiseringen af en ny EU-forordning, der blandt andet skal sikre forsyningen i EU. Ifølge Merete Hermann er det klart i Danmarks bedste interesse, at også styrelsen præger processen.
Skriv en kommentar
Danske forskere i front: Store ændringer for kliniske forsøg i EU træder i kraft Industri og offentlige forskere kan nu ansøge om godkendelse til deres kliniske forsøg gennem EU's nye portal, der skal forenkle processen markant. Både Lif og de videnskabsetiske medicinske komiteer opfordrer til, at firmaerne gør brug af de nye processer.
Skriv en kommentar