Foto: Statens Serum Institut

Resistente bakterier i Danmark: Kurven er fladet ud Fra omkring år 2000 steg antallet af smittede personer med resistente bakterier i Danmark. For mange af bakterierne er kurven dog fladet ud, mens andre stadig giver anledning til panderynker hos Statens Serum Institut.

Man kan ikke sige resistente bakterier uden også at sige MRSA. Omkring årtusindeskiftet begyndte vi her i Danmark – og også i resten af verden – atter at se en stor stigning i antallet af smittetilfælde med disse methicillin-resistente Staphylococcus aureus. Der havde ellers været nogenlunde stille siden de store hospitalsudbrud med MRSA i 1960’erne, der var med til at starte hele overvågningen af stafylokokker. Fra omkring 100 tilfælde om året omkring år 2000 steg antallet til omkring 1.000 tilfælde...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.